Menu

190801 Skutsjesilen Langweer HfdLANGWEER - Grou werd donderdagmiddag rond vier uur als fiere winnaar van de skûtsjesylwedstrijd bij Langweer binnengehaald. In het begin felle buien, verraderlijke windschiftingen en een valse start ontspon zich voor het publiek op de Langwarder Wielen een prachtig zeilschouwspel. Helaas kwam de Twee Gebroeders met schipper Jaap Zwaga op het thuiswater eigenlijk niet in het verhaal voor. 

In de Wielen werd een driehoek gelegd, waardoor het publiek in alle hoeken de skûtsjes en de strijd van dichtbij kon aanschouwen. Grou pakte na de tweede start eigenlijk meteen de koppositie om die niet meer uit handen te geven. Alleen Lemmer wist de G in de tweede helft van de wedstrijd nog wat onder druk te zetten. Met Akkrum, Heerenveen, Sneek en Huizum vormden dit de koplopers. Door de wisselende omstandigheden wist ook Earnewâld zich in de debatten te mengen.

De strijd was tot de finish spannend. Niet voor Grou en Lemmer, die als één en twee over de finish kwamen. Akkrum wist zich te ontworstelen uit het gevecht tussen Sneek en Heerenveen en kwam als derde over de streep. Vóór de laatste slag leek Heerenveen de beste uitgangspositie te hebben maar schipper Sytze Brouwer maakte bij de benedenboei een verkeerde inschatting en verloor zijn goede plek. Niet alleen Sneek, ook Huizum en Earnewâld wisten hier van te profiteren. Met een fotofinish wist Heerenveen nog maar Woudsend voor te blijven.

Langweer kwam, mede omdat Drachten een ton raakte en achteraan in de vloot moest aansluiten, als dertiende langs de finishkotter. Met de eerste dagoverwinning in Langweer verstevigt Grou meteen de koppositie in het kampioenschap. 

(Foto's: De Zakenman)

190801 Skutsjesilen Langweer

190801 Skutsjesilen Langweer0Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!