Menu

170812 Skutsjesilen Langweer 001TERHERNE - Ook op het ruime water, op de Snitsermar bij Terherne, weet Langweer nog niet veel indruk te maken. De zwaan kwam dinsdag als laatste over de streep en neemt diezelfde positie in het klassement in. 

Dat de Twee Gebroeders met schipper Jaap Zwaga deze competitie voor een dagsucces moet gaan, werd na de eerste zeildagen al duidelijk. Qua resultaat vielen de wedstrijden op de nauwe wateren tegen. Ook het protest, om de wedstrijd bij Earnewâld ongeldig te laten verklaren, viel niet in het voordeel van de Langweerders uit. 

Hoopvol werd er uitgekeken naar de wedstrijd bij Terherne. Door het weer en het ruime water is de geluksfactor veel kleiner. De wedstrijd werd in eerste instantie uitgesteld vanwege een lijn met felle buien, die over de Snitsermar trok. Met windkracht 5, met uitschieters naar 6-7, was het vanaf het startschot flink werken aan boord van de skûtsjes. De start voor Langweer was redelijk, met een plek in de middenmoot. Toch ging de zwaan als dertiende, en dus het op één-na-laatste skûtsje, rond de eerste boei. 

Na het afronden van de eerste zandloper-route liep Langweer in. Er werden twee posities gewonnen en er kon jacht gemaakt worden op de middenmoot. Toch vielen de keuzes niet de goede kant op van de zwaan en moest Jaap Zwaga bij de volgende ton alweer toekijken hoe de complete vloot voor hem uit zeilde. Ondanks het spektakel kende de rest van de wedstrijd weinig verschuivingen. Heerenveen won op het thuiswater, Langweer werd laatste. Voor de bemanning van de Twee Gebroeders is het zaak om de koppen omhoog te houden en op het thuiswater revanche te nemen. 

In de einduitslag is Langweer, vanwege een verloren protest van Akkrum overigens nog een plekje opgeschoven. 

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!