Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje zeil kleinDE VEENHOOP - Langweer heeft geen profijt getrokken van de gunstige startpositie in het smalle water bij De Veenhoop. De zwaan startte op plek zes, maar kwam uiteindelijk als laatste binnen.

De skûtsjes kregen op de Wide Ie bij De Veenhoop te maken met een schiftende wind die ook varieerde in kracht. Meteen na de start verloren Jaap Zwaga en zijn bemanning de goede uitgangspositie. De eerste boei rondde De Twee Gebroeders als achtste. De tweede boei was het plek dertien, alleen de Súdwesthoek lag nog achter de Langweerders. Halverwege wist de zwaan nog een plek te winnen. Dit ging even ten koste van Joure, met de Sint Nykster schipper Rinus de Jong. Die lag te dobberen in het wedstrijdwater. Maar daarna was het alweer Langweer die de rode lantaarn overnam en niet meer afgaf. 

Schipper Jaap Zwaga wapperde nog enige tijd met een rode vlag, maar trok het protest voor het einde van de wedstrijd in. Lemmer won na de openingswedstrijd in Grou opnieuw. In het klassement staat Langweer na twee wedstrijden laatste. Dinsdag is er een nieuwe kans. Dan mag de zwaan weer vanaf een positie in de middenmoot starten, om op te klimmen naar een mooie prestatie. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!