Menu

zoeken

ringrijden 2019 Langweer 66Met 22 combinaties werd vrijdagavond in Langweer onder grote publieke belangstelling een prachtige ringrijderij voor aanspanningen georganiseerd. Plaatselijk Belang Langweer wasdik tevreden over het verloop van de avond.

Een prachtig deelnemersveld met authentieke rijtuigen zoals sjees, Barouche en landauer getrokken door Friese paarden of bovenlanders reden door de Buorren van het watersportdorp. Bewondering voor een aantal shetlanders dat ook vier ronden lang zoveel ringen probeerden te steken

Winnaar werd André van der Schaaf uit Poppenwier die een prachtige prestatie leverde door alle ringen in de vier rondes te steken en zo  het maximaal aantal punten van 40 wist te behalen. Tweede werd Herman Lenes uit Vegelinsoord met 38 punten. Met 37 punten was het Wilco Zijlstra uit Munnekeburen die derde werd.

Het ringrijden in Langweer is onderdeel van de Friese aanspanningen die in een aantal dorpen en steden een competitie organiseert.

(foto's: De Zakenman)

Hieronder een  een aantal foto's van het ringrijden in Langweer.

ozio_gallery_nano

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!