170515 Langweer DeinumZEVENHUIZEN - VV Langweer mag nog altijd dromen van promotie naar de vierde klasse, als toetje op het seizoen 2018-2019. De mannen uit het watersportdorp wonnen hun eerste promotiewedstrijd in en tegen het Groningse Zevenhuizen. Mede door uitblinkende keeper Paul Galama werd er afgelopen zondag met 0-2 gewonnen.

De roodhemden kwamen redelijk uit de startblokken, al duurde het tot de twintigste minuut totdat het eerste echte gevaar kon worden gesticht. Langweer bleef sterker, maar de uitvallen van Zevenhuizen - in de reguliere competitie derde in de vijfde klasse c geworden - waren gevaarlijk. Keeper Paul Galama stond echter op zijn post. In de 41ste minuut kopte Jan Bauke Faber op de lat, twee minuten later kon de goalie van Zevenhuizen de bal wel uit het net halen. Edwin Drost schoot raak, nadat een vrije trap in de muur was gesmoord.

Zevenhuizen rechtte de rug meteen in de eerste helft. Paul Galama was echter scherp en wist direct na de aftrap te voorkomen dat Langweer een gelijkmaker moest incasseren. De ene na de andere mogelijkheid voor Zevenhuizen wist de doelman te keren. Langweer had het uiterst moeilijk tegen de fysiek sterke tegenstander, maar kon leunen op haar betrouwbare keeper. Ondertussen werd er wel geloerd om een counter. In de 81ste minuut was het een uitval waarbij Sander Drost in het zestienmetergebied tegen het gras werd gewerkt. De toegekende penalty werd door René Feenstra benut. Zevenhuizen moest de wedstrijd met tien man eindigen na een tweede gele kaart voor haar aanvoerder. Langweer wist de winst over de streep te trekken.

Pinkstermaandag moet Langweer opnieuw richting het Groningse. Daar wacht een wedstrijd tegen vierde klasser Haren, dat in de reguliere competitie als tiende eindigde en daardoor in de promotie-degradatiewedstrijden moet vechten voor lijfsbehoud.

(Archieffoto: De Zakenman)