Menu

zoeken

190530 Biljarten Sint NykSINT NICOLAASGA - De beste biljarters uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en een deel van Gelderland streden afgelopen zaterdag in Het Zalencentrum in Sint Nicolaasga om het gewestkampioenschap. Biljartclub De Bargebeck mocht de noordelijke finale dit keer namens het district Friesland organiseren. 

Het gewest telt ongeveer 310 verenigingen, die aangesloten zijn bij een van de districten. Ruim zevenduizend biljarters spelen wekelijks voor de competitie en persoonlijke kampioenschappen in de districten. Na het behalen van een kampioenschap in het district, met voorrondes en finales, komt er een afvaardiging van het gewest, die eind juni naar de nationale kampioenschappen mag.

De top van het noordelijke biljarten was dus zaterdag in Sint Nicolaasga te bewonderen. Van biljartclub De Bargebeck hebben zich geen leden voor de gewestfinale geplaatst. Wel hebben verschillende leden van de Sint Nykster vereniging een rol als arbiter of schrijver gehad. 

(Foto: Wilco Kuipers)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!