250519 Langweer lucky ajax 1 5 69LANGWEER -  Langweer heeft  Lucky Ajax zaterdagmiddag niet kunnen verrassen. De Langweerders verloren de wedstrijd kansloos  maar  gaven goed partij en als de Langweerders even scherper geweest had het na tien minuten ook 2 – 0 kunnen staan maar na afloop was er niemand die er om treurde het werd op it Tsjillân een leuke partij en na afloop hadden de oud Ajacieden alle tijd voor de toegestroomde fans.

Voor de wedstrijd onthulde Simon Tahamata het nieuwe reclamebord in het bijzijn van Auke en Carla de Vries van de Edwin stichting.. Ook was het vooraf spannend voor doelman Watze Bilstra.  Even leek het erop dat Bilstra voor een middag Ajacied mocht worden toen de Ajax doelman op zich liet wachten. Watze Bilstra was al aan het intrappen met Ajax toen een paar minuten voor de wedstrijd de doelman alsnog arriveerde.en hij alsnog het in doel van Langweer mocht

Al vroeg in de eerste helft kreeg Langweer kansen  toen Jan Bauke Faber vrij voor doel naast kopten en Freddy Feenstra van grote afstand de bal niet in het legen Ajax doel kon krijgen.  Het was Ajax die de scoren opende  en Watze bilstra passeerde. Ajax bouwde de voorrong voor de rust nog op naar drie nul.

In de tweede helft werd de moegestreden Bilstra vervangen door Paul Galama die al snel handelend moest optreden maar niet kon voorkomen dat Ajax uitliep naar 0-5 . Het was Herman Roffel, die werd aangespeeld door Sander Drost, de ere treffer voor de Langweerders scoorde. Sander Drost kreeg in de slotfase nog een dot van een kans maar zijn schoot trof de paal zodat de eindstand  op het scorebord op 1 – 5 bleef steken.  Na afloop van het duel   genoeg tijd voor de handtekening van de Ajaxieden en de selfies  met mister Ajax Sjaak Swart waren favoriet bij de jongens en de iets oudere dames van het bingo team dat de wedstrijd bal aanbood.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lucky Ajax was er een penaltybokaal voor de RVC jeugd. De finale ronde was in de rust van de wedstrijd waarbij Redmar Postma – Daniel Wind en Rens Ringnalda de winnaars werden.

(foto's: De zakenman)