Menu

oldemarkt renado 2 4 9OLDEMARKT -  Met de overwinning op Oldemarkt is Renado een plaatsje opgeschoven. Met nog drie elftallen die strijden om nacompetitie te ontkomen komt alles op het allerlaatste duel aan  die komende zondag zijn afronding krijgt.

Renado was tegen Oldemarkt de betere ploeg en voetballend was het allemaal dik in orde. Dit tot tevredenheid van de meegereisde supporters die Renado door dik en dun blijven steunen. Oldemarkt miste door schorsingen drie vaste basisspelers en had het in de eerste helft best moeilijk met de Sint Nyksters. Renado kreeg al vroeg in de wedstrijd een vrije trap op het randje van het zestien-metergebied.  De door Arjen Postma genomen vrije trap was op maat en koppend was het Jens Talsma die de bal prachtig in het net werkte. Renado geloofde er zondagmiddag echt in en  na een schot op de paal van Johan Popma was het Tjitte Werkman die de terugspringende bal achter de Oldemarkt-keeper werkte. Oldemarkt scoorde in dezelfde minuut de aansluittreffer  door onoplettendheid. Hans Semplonius  moest geblesseerd afhaken nadat hij koppend een tegenstander raakte met de goed invallende Rowin de Wolff was het even zoeken naar de balans.  Doordat Rudi Postma in de dertigste minuut binnen het strafschotgebied onderuit werd gelopen kreeg Renado een penalty die door Postma  zelf onhoudbaar werd ingeschoten.

Renado bleef ook in de tweede helft de betere ploeg, Het lukte Oldemarkt niet om het spel naar zich toe te trekken. Het bleef op de lange bal hopen op en een opvlieging van de in Sint Nyk niet onbekende  topscorer in de derde klasse Folkert  Postma. Renado kreeg  nog een aantal kansen en kwam in de 70ste minuut op 4- 1 toen Arjen Postma vanaf de zijlijn iedereen passeerde en de bal  met een schuiver in het net schoot.  Renado kreeg het onverwacht na de riante voorsprong moeilijker. Verdedigend werd het rommeliger en Oldemarkt scoorde. Met een aantal prachtige reddingen hield Renado doelman Brûn Bergsma de ploeg van Johan van Slooten in de race en  won Renado verdiend bij Oldemarkt.

Komende zondag speelt Renado de alles beslissende duel tegen Thor dat zich thuis tegen Mildam  met 5 – 2 won en definitief de nacompetitie ontloopt. De strijd voor nacompetitie gaat komende zondag tussen Gorredijk, Read Swart en Renado. Alleen bij winst is Renado zeker om nacompetitie te ontlopen.  (Foto's: De Zakenman)

oldemarkt renado 2 4 7oldemarkt renado 2 4 15oldemarkt renado 2 4 18oldemarkt renado 2 4 27oldemarkt renado 2 4 29oldemarkt renado 2 4 36

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!