Menu

zoeken

170515 Langweer DeinumBEETSTERZWAAG  - Met het kleinst mogelijke verschil is Langweer winnaar geworden in het uitduel tegen De Sweach uit Beetsterzwaag. Net als zovaak de laatste duels was het een prima combinatie tussen de broertjse Drost, die zondagmiddag het verschil maakte.

Het werd in Beetsterzwaag een rommelige wedstrijd waar trainer Joop Braber in de eerste helft al met geel achter de omheining belandde. Langweer kreeg in de eerste 45 minuten een aantal kansen, maar het doel kon maar moeilijk worden gevonden. Zo was het een vrijetrap van Aurelius Faber via speler van De Sweach net naast en een kopbal van Rik de Jong ging langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft werden er kans gemist, tot de 69ste minuut. Toen glipte Sander Drost door De Sweach-verdediging. Hij gunde broer Edwin een niet te missen kans. Hij scoorde beheerst. In blessuretijd was het aan doelman Paul Galema te danken dat geen gelijkspel werd. Met een prachtige redding bleven de drie punten voor de ploeg uit het watersportdorp.

Langweer kan zich, met nog één duel tegen FFS op het programma, opmaken voor de nacompetitie.

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!