RENADO HAVELTE 2 0 29SINT NICOLAASGA – Ondanks de 2–0 overwinning op Havelte is Renado niet veel opgeschoten in het doel de nacompetitie te ontlopen. Concurrenten THOR en Gorredijk wonnen namelijk ook beide hun wedstrijd. Read Swart verloor ook zodat er nog vijf ploegen in de derde klasse D  in de komende twee wedstrijden alles uit de kast moeten halen om nacompetitie te ontlopen.

Renado kwam goed uit de startblokken in het duel tegen hekkensluiter Havelte. Het centrale verdedigingsduo Reggy Meurs en Hans Semplonius hield goed overzicht en stuurde hun ploeggenoten naar voren. Renado kreeg in de 17e minuut een indirecte vrijeschop binnen de zestien, door een foutieve terugspeelbal. Rudi Postma gaf de bal een klein tikje waarna Arjen Postma de bal in het doel schoot. De Sint Nyksters hielden vervolgens druk op de Havelte defensie, die een paar keer alle geluk had dat Arjen Postma op de kruising schoot en inzetten van Johan Popma en Tjitte Werkman maar net werden gekeerd. In de 37ste minuut werd de voorsprong verdubbeld door een goede voorzet van Giedo de Weerd op Tjitte Werkman. Hij stapte keurig over de bal, zodat Arjen Postma, die in een betere positie stond, kon scoren.

De roodwitten probeerden in de tweede helft het spel van uit het eerste bedrijf vast te houden, maar echt lukken wilde dat niet. Wel bleef de thuisploeg de betere, maar de pas 17-jarige doelman van Havelte lag regelmatig in de weg. Tot scoren kwam het niet meer ondanks de kansen in de slotfase.

Renado heeft het ontkomen van de nacompetitie niet zelf meer in de hand. Met nog twee duels te gaan, komende week uit tegen Oldemarkt en het laatste thuisduel tegen THOR, zal er gewonnen moeten worden. Ook het saldo van  -16 is niet in het voordeel van de Sint Nyksters.

RENADO HAVELTE 2 0 13RENADO HAVELTE 2 0 18RENADO HAVELTE 2 0 21RENADO HAVELTE 2 0 56RENADO HAVELTE 2 0 62