oosterwolde renado 3 1 41OOSTERWOLDE – Twee enorme blunders in de Renado defensie hebben er voor gezorgd dat het code oranje voor Renado is. Het geheel onnodig 3 – 1  verlies tegen DIO Oosterwolde doet de ploeg zakken naar de nacompetitie plaats Met nog drie duels te gaan zal alles uit de kast moeten worden gehaald om dit te voorkomen.

Ook in het duel in Oosterwolde liep Renado achter de feiten aan. Renado spelend zonder de geblesseerde Giedo de Weerd en Albert Anne Brouwer ,blunderde  in de zevende minuut door een enorm mistverstand tussen doelman Brün Bergsma en Hans Semplonius waarbij Semplonius de bal in eigen doel werkte. Renado liet zich niet uit het veld slaan en was in de eerste helft zeker de betere ploeg.  Door alert regeren was het Tjitte Werkman die de stand  in de veertiende minuut weer gelijk maakte. Renado kreeg een aantal kansen.  Zo was Rudi Postma dicht bij een treffen en in de laatste minuut van de eerste helft kopte de hoog opspringende Jens Talsma de bal via de grond in de handen van de DIO doelman. Het geluk zat ook niet mee. Voetballend was het ook deze middag dik in orde en DIO Oosterwolde kreeg nagenoeg geen kans.

Wederom een compleet andere tweede helft van de Sint Nykster ook nu na 14 minuten een knullig doelpunt tegen incasseerde  waarbij het verdedigend er niet goed uitzag. Het bleef rommelig en wat Renado ook probeerde het niveau van de eerste helft werd niet gehaald.  De overtuiging ontbrak en aanvallend sneuvelde het te vaak om maar enige aanspraak te maken op winst. Nadat DIO in de zeventigste minuut de lat had geraakt werd de eindstand in de slotminuten de ploeg op  3-1 zette in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende

12 Mei spelen de Sint Nykster tegen hekkensluiter Havelte waarna de wedstrijd uit tegen Oldemarkt op het programma staat.  De laatste officiële wedstrijd is op 26 mei waar THOR op bezoek komt.

(Foto': De Zakenman)

oosterwolde renado 3 1 11oosterwolde renado 3 1 21oosterwolde renado 3 1 25oosterwolde renado 3 1 28oosterwolde renado 3 1 35