Langweer Langezwaag 11LANGWEER – Met maar liefst 9 – 1 wist  Langweer zondagmiddag te winnen van Langezwaag.  Edwin Drost scoorde maar liefst vier maal voor de Langweerde4r Met de rust leidde de ploeg uit het watersportdorp al met  5 – 0

Langweer speelde  een prima wedstrijd en Edwin Drost wist al in de dertiende minuut de score te openen  nadat Aurelius Faber Drost aanspeelde  miste hij in eerste instantie maar broer Sander pakte de bal open en gaf Broer Edwin een tweede kans die hij feilloos benutte.   Nadat Langweer een penalty miste was het in de 25st minuut wederom Edwin Drost die scoorde.  Tien minuten later was het Sander drost die voor Langweer scoorde. Chanon Wongphim zorgde voor de 4 – 0 waarna Edwin Dros vlak voor rust Langweers vijfde doelpunt in het net wist te prikken.

De in het veld gekomen Pieter Marten Brinksma kreeg in de tweede helft al snel de handen van alles wat Langweer was  in de 57ste minuut die een fout van de Langezwaag doelman afstrafte. Nog geen minuut later maakt hij zijn fout goed door de bal van Brinksma te pakken. Na goed voorbereidend werk  Aurelius Faber was het Folkert Elzinga die zijn doelpuntje meepakte. Verwoestend haalde hij uit en schoot de bal onhoudbaar in de kruising . Langezwaag scoorde in de 75ste minuut de eretreffer waarna Langweer door Edwin Drost en vlak voor het eindsignaal was het Chanon Wongphim die de eindstand op 9 – 2 scoorde.

Met de excellente overwinning was het op een zonnig sportpark genieten voor de Langweer supporters en zagen Edwin Drost in de top drie van de topscoorders lijst belanden

Komende week de uitwedstrijd tegen  de Tijnje de voorlaatse ploeg in de vijfde klasse B

(foto's: De Zakenman)

Langweer Langezwaag 1Langweer Langezwaag 8Langweer Langezwaag 9Langweer Langezwaag 14