vvi joure 1 1 11IDSKENHUIZEN -  De derby tussen VVI en Sc Joure kreeg zaterdagmiddag geen winnaar. In een niet al te beste partij voetbal werd het 1  - 1 . Gezien de spelverhouding kon geen van beide ploegen echte aanspraak maken op de volle winst.

In de eerste twintig minuten was Joure de betere ploeg  maar wist de kansen niet te benutten en dan was er van VVI zijde altijd nog Marnix Zandstra die zeker twee doelpunten wist te voorkomen. Halverwege de eerste helft was het VVI dat langzaam uit zijn schulp wist te kruipen en  kansen kreeg. Zo was het Jan Faber dat scoorde maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Op slag van rust kreeg Faber nogmaals een enorme kans maar de bal ging net over.

In de tweede helft ook geen sprankelijk voetbal waarbij beide team speelden om maar niet te verliezen. Kansen waren er over en weer  maar een duidelijke handsbal binnen de zestienmeter bij Joure resulteerde in een penalty Jitze Lindeboom  stuurde de ScJoure doelman de verkeerde kant opstuurde en scoorde1 – 0 . Met  nog een half uur te gaan liet VVI zich steeds meer terug zakken en daardoor steeds meer in de problemen kwam. Joure ging  volop de aanval maar ook zij hadden een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen.  Zo gaf VVI in de 86ste minuut geheel onnodig de overwinning uit handen.

VVI blijft zo op een keurige vijfde plaats staan maar onbereikbaar voor de top vier. De idskenhuizter moeten volgende week tegen hekkensluiter Wykels Halllum dat maar liefst met 8 – 2 klop kreeg  Blauw wit 34

(foto's: De zakenman)

vvi joure 1 1 37vvi joure 1 1 40vvi joure 1 1 41vvi joure 1 1 45vvi joure 1 1 55vvi joure 1 1 60vvi joure 1 1 62vvi joure 1 1 64