vc58 snvv 2 3 11LEEUWARDEN – Met nog drie wedstrijden te gaan, wilden de dames van SNVV er alles aan doen om de verrassende vierde plaats te handhaven. Na een goede start en dito herstel in de vijfde set werd zaterdag de 2 – 3 winst meegenomen uit Leeuwarden en de vierde plek steviger ingenomen. Setstanden  (17-25, 18-25, 25-21, 25-16, 12-15)

Met Frida Bouma en Marije Lolkema uit dames 2 en Moniek Sikkes als libero startte de ploeg goed aan deze wedstrijd. Aan niets was te zien dat Bouma en Lolkema er al een vijfsetter eerder op de middag op hadden zitten. De ploeg startte gretig en nam meteen een 0-3 voorsprong op de service van Klaske Sikkes. Toch duurde het lang voordat het gat geslagen werd. Dat gebeurde aan het einde van de set en de setwinst werd zo nog ruim.

De tweede set gaf eenzelfde beeld. Alleen werd het gat nu direct geslagen. Aan het einde van de set kon Marije Lolkema nog wat speelminuten maken. Ondertussen was Leeuwarden wel wat teruggekomen, maar de winst ging naar Sint Nyk.

,,We hadden nog steeds fases waarin we de teugels een beetje lieten vieren", analyseert coacht Ron Durge, ,,VC058 is een te goede ploeg om op vijftig procent te verslaan. Toch stond ik in deze fase gerust aan de kant. Je zag dat de ploeg op het juiste moment de druk opvoerde. Maar toch, daar moeten we vanaf. Op deze manier hebben we wel vaker onnodig punten laten liggen. Ik was blij dat Marije en Frida mee konden spelen, ondanks hun zware wedstrijd van vanmiddag. Frida speelde een goede pot vanmiddag."

In de de derde en vierde set liet de thuisploeg zien dat het goed kan volleybalen. De ruimte die in de eerste sets geboden werd door de gasten, was er nu weer en nu pakte het voor VC058 goed uit. Onbevangen speelde de thuisploeg en won met name de vierde set met gemak. De crux zat ‘m vooral in de aanval, die er niet dooreen kwam. Moniek Sikkes bracht deze twee sets de pass goed.

vc58 snvv 2 3 12

,,Natuurlijk speelde VC058 goed deze periode, maar wij gingen steeds trager spelen en het gif was verdwenen. We wisten dat we in de vijfde set anders moesten spelen om de winst toch nog te pakken." En dat lukte. Vanaf het begin namen de gasten weer het initiatief en namen direct een voorsprong. Deze werd vakkundig behouden tot het einde. De concurrent, VC Bolsward, had verloren. De vierde plaats is nu steviger in handen van SNVV.

,,Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met het herstel en de winst’, aldus een opgeluchte coach. ,,Toch wringt het een beetje, want we realiseren ons dat hier meer had ingezeten. Maar goed, we kunnen ons goed terugvechten in een wedstrijd en dat hebben we vandaag ook weer gedaan. Natuurlijk moet je kritisch blijven, maar laten we niet vergeten dat we debuteren in de derde divisie en dat we gewoon 'even' vierde staan, na een hele tijd in de onderste regionen te hebben gestaan."

Volgende week is SNVV vrij. 6 april speelt het de thuiswedstrijd tegen de nummer drie, De Bevers uit Lemelerveld. De wedstrijd is om 17.30 uur in de Doniahal. Theoretisch behoort de derde plaats nog tot de mogelijkheden.