renado stw boys 1 0 56SINT NICOLAASGA – Renado heeft  een verdiende maar moeizame overwinning behaald op Steenwijker Boys. De Sint Nykster wonnen het duel met  1 – 0 door een doelpunt in de 87ste minuut door invallen Rick van Veen.

Renado had deze middag het beste van het spel. Voetballend was Renado de betere maar door de kansen niet te benutten bleef het spannend . In de 12e minuut was het de paal die Renado van een voorsprong af hield en de prima keepende doelman van Steenwijk was een sta in de weg zodat de ruststand 0 – 0 bleef

Ook in de tweede helft een feller Renado  dat voortdurend druk zette op de Steenwijk defensie . Renado kreeg zo een tiental corners maar Steenwijk hield met veel man achter de bal goed stand. Frits de Jong was nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze gekeerd door de Steenwijk doelman.  Renado bleef het proberen en in de 87ste minuut was het Tjitte Werkman die de bal breed speelde op Rick van Veen die beheerst de 1 – 0 scoorde en zo de matchwinnaar werd.

Renado staat met deze overwinning zowaar op de zesde plaatst op der ranglijst maar door het verschil in gespeelde wedstrijden is dit enigszins vertekend maar door de overwinning doet de ploeg van Johan van Slooten goede zaken.