190317 SNVV ReflexSINT NICOLAASGA – De dames van SNVV hebben zaterdag voor de derde keer op rij gewonnen. Reflex uit Kampen, dat laatste in de competitie staat, werd met een overtuigende 4-0 winst aan de kant gezet.

Reflex nam in de Doniahal brutaal de leiding. De ploeg uit Kampen speelde onbevangen en kon profiteren van misverstanden in de verdediging van SNVV. Op tijd werden de Sint Nyksters wakker en pakte een zeer ruime 11-5 voorsprong. De voorsprong resulteerde in een 25-14 setwinste.

In de tweede set namen de gasten weer een voorsprong, ook nu stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Alleen in deze set werd het gat moeizamer geslagen. Met 25-20 werd de set wel gewonnen. In de derde en vierde set liet Reflex zien, dat de ploeg eigenlijk te laag staat in de competitie. Beide ploegen gingen gelijk op, maar op het eind was het toch SNVV, die beide sets binnen wist te halen.

Voor coach Ron Durge waren juist de twee laatste sets, waarin het moeizaam ging, de grootste winst van de wedstrijd. ,,We houden de rust en het geloof. Soms zijn we zelfs te rustig. Ik ben in ieder geval blij dat we beter speelden dan de afgelopen twee wedstrijden. Het is nu zaak dit te verbeteren naar de laatste drie wedstrijden van het seizoen.”
De volgende wedstrijd speelt SNVV zaterdag om 19 uur in Leeuwarden tegen VC058 D1.