Gorredijk Renado 0 2 9GORREDIJK – Renado heeft zondagmiddag op een winderig sportpark drie belangrijke punten weten te behalen tegen Gorredijk. De Sint Nyksters wonnen verdien het duel met twee doelpunten diep in de tweede helft.

Renado hed het beste van het spel deze middag waar een sterke wind dwars over het veld stond. De Sint Nykster speelden zonder de grieperige Rudi Postma.. Arjen Postma manifesteerde zich nadrukkelijk als regisseur van het team en met de bal laag houdend hield Renado gemakkelijk stand tegen Gorredijk.  De paal en een redding op de doellijn van Gorredijk hield Renado in de eerste helft  af van een voorsprong.

In de tweede helft was het spel niet veel anders . Renado kreeg kansen,  zo was een inzet van Giedo de Weerd net te slap om het de Gorredijk keeper moeilijk te maken, Een inzet van Frits de Jong ging maar net over. In de 76ste minuut  was Giedo de Weerd zijn directe tegenstander te snel af en scoorde beheerst de 0- 1. Een minuut later was het Tjitte Werkman die zijn goede spel beloonde met een prachtig doelpunt en verdiend Renado’s  tweede scoorde.  Renado kreeg nog een aantal kansen maar tot scoren kwam het niet meer. In de slotminuten kreeg Gorredijk nog kansen voor de aansluittreffer maar keeper Brún Bergsma hield keurig de nul deze middag . Zo behaalde Renado deze middag drie belangrijke punten