VVI algemeenLEEUWARDEN   -  VVI is het niet gelukt om  punten te pakken van het op de tweede plaatst staande Leeuwarder Zwaluwen te pakken.  De Idskenhuisters incasseerden  in de laatste tien minuten  twee doelpunten in een wedstrijd waarbij de wind  goed voetbal dwarsboomde.

Beide ploegen hadden duidelijk het moeilijk met de harde wind in combinatie met het kunstgras wat het kijkspel niet ten goede kwam. In de eerste helft gebeurde dan ook weinig en hielden de ploegen zich in evenwicht.

In de tweede helft voor beide ploegen iets meer kansen. Wesley Kool was voor VVI nog het dichtst bij een doelpunt maar hij wist  de kans niet te verzilveren. Leeuwarder Zwaluwen werd langzaam iets sterker en nadat zij al eens de paal hadden geraakt scoorden ze in de 82ste minuut.de 1 – 0 . Enkele minuten later werd het 2 – 0 door een benutte penalty. Aan de overwinning  van de Leeuwarders was overigs niets at te dingen .

Komende zaterdag speelt de ploeg van Dick Schuurman thuis tegen Blauw Wit 34 de nummer drie op de ranglijst dat vijf punten meer hebben vergaard dan de Idskenhuisters dat stevig op de vijfde plaatst staan.