190310 Renado USVhfdSINT NICOLAASGA – Renado heeft zondagmiddag op de valreep drie punten binnengesleept tegen USV uit Nieuwleusen, een directe concurrent in de onderste regionen van de derde klasse D. Tot veertien minuten voor tijd keken de Sint Nyksters nog tegen een 1-2 achterstand aan. Albert-Anne Brouwer nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Het begin was veel belovend. Renado speelde vol op de aanval en daar hadden de gasten alle moeite mee. Met name Giedo de Weerd was door zijn snelheid een plaag voor de verdedigers. Een crosspass van Arjen Postma kwam in de veertiende minuut in de voeten van Brouwer, die vervolgens onberispelijk raak schoot. Tegen de verhouding in trok USV in de 38ste minuut de stand gelijk. Enkele ogenblikken eerder leek Giedo de Weerd alleen op de keeper af te stevenen. Toch werd hij gestuit door de verdediger, die gelijk de spits inspeelde. Hij kapt Jens Tolsma uit en laat keeper Brún Bergsma met een droge schuiver kansloos.

Meteen na de rust zette USV druk op de goal van Renado. Bergsma moest meteen ingrijpen. Met een uiterste inspanning moest hij een schot uit de hoek te drukken. De daaropvolgende corner werd ongehinderd binnen geknikt, 1-2. Nog een tegenvaller was de blessure van Hans Semplonius. Toch wist Renado zich op te richten. In de 78ste minuut zette Tjitte Werkman goed door. De keeper liet het schot los, waarna Albert-Anne Brouwer de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Het winnende doelpunt viel uit een corner, die in de 88ste minuut door Arjen Postma werd genomen. De bal bleef bij de eerste paal hangen. Brouwer was opnieuw scherp en maakte het winnende doelpunt.

190310 Renado USV190310 Renado USV190310 Renado USV190310 Renado USV190310 Renado USV