langweer wispolia 10LANGWEER  -  Op een koud, nat en winderig sportpark it Tsjillân  heeft Langweer met 5 – 1 gewonnen van het op de laatste plaats staande Wispolia uit Terwispel

Langweer startte voortvarend en al in de dertiende minuut scoorde Jan Bauke Faber de 1 – 0  Langweer kreeg volop kans om de score te verhogen maar het vizier stond niet echt op scherp. Het was Wispolia die tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam  Vlak voor de rust werd het 2  - 1 door Erwin Drost

De tweede helft was amper drie minuten oud  toen Chanon Wongplan  in het strafschop gebied onderuit werd gelopen en René Feenstra de  toegekende penalty verzilverde. Folkert Elzinga  scoorde de  4 – 1 uit een corners.   De in het veld gekomen Rolf Booi voor Edwin Drost speelde Aurelius Faber in de 81ste minuut op maat aan die de eindstand op 5 – 1 bracht

Met de overwinning nadert Langweer de top die op zes punten. Komende zondag speelt Langweer de thuiswedstrijd tegen Blauwhuis. De week erop kan Langweer goede zaken doen maar moet dan wel zien te winnen van SF Deinum dat op plaats drie staat.