renado read swart 0 3 32SINT NICOLAASGA  Renado heeft in misschien de slechtste wedstrijd van het seizoen kansloos verloren van Read Swart. De Knypsters troefden de Sint Nyksters op alle fronten af en wonnen geheel verdiend de wedstrijd met 0-3

Ook in het duel werden de verdedigende fouten van Renado genadeloos afgestraft. Al na zes minuten leidde onoplettendheid de openingstreffer in en keek Renado al tegen een achterstand aan. Read Swart won haar duels en had door dat in deze fase van de competitie punten belangrijk zijn. Renado was nimmer overtuigend en de verbetenheid van vorige week was ver te zoeken. In de veertigste minuut werd de bal zo maar in de voeten van een speler in het verkeerde shirt gespeeld. De aanvaller van Read Swart profiteerde maximaal van en zorgde nog voor de rust dat de Sint Nyksters naar een 0-2 achterstand moesten kijken.

In de tweede helft moest Renado de ingevallen Tom Talsma al na een paar minuten missen na een directe rode kaart. In tegenstelling tot vorige week werd er nu geen schepje bovenop gedaan en zakte het team verder terug. Slechts een handje vol kansen wist Renado te creëren, maar Read Swart kwam niet in de problemen. Het werd nog 0-3 voor Read Swart in de 68ste minuut.

Door het verlies zakt Renado wederom een plaatsje en staat op dit moment op een nacompetitie plek.  Komende week komt het vlaggenschip uit Sint Nicolaasga niet in actie, maar daarna staat het thuisduel tegen directe concurrent USV op het programma. Cruciaal, dus dat betekent alle hens aan dek voor het team van trainer Johan van Slooten.