170515 Langweer DeinumHOUTIGEHAGE – Met een 3-0 nederlaag mist Langweer voorlopig de aansluiting met de top drie van de vijfde klasse. De achterstand op nummer drie, Deinum SF, is na dertien wedstrijden naar acht punten gegroeid.

Langweer miste door vakantie enkele vaste krachten. Trainer Joop Braber was daardoor genoodzaakt om enkele omzettingen in het team door te voeren. Het elftal begon aanvallend en kreeg in de beginperiode enkele goede kansen. Tot doelpunten kwamen de jongens uit het watersportdorp niet. Na ruim twintig minuten was het de thuisploeg die scoorde. Door een snelle uitval werd Langweer verrast en op achterstand gezet. Houtigehage moest in de eerste helft wel al een speler missen. Een slaande beweging werd met direct rood bestraft. Langweer wist geen raad met de numerieke meerderheid en kon de ruimte op het veld niet benutten.

Het team kreeg in de tweede helft wel een aantal kansen voor de gelijkmaker maar de scherpte ontbrak. Houtigehage deed het rustig, tot irritatie van alles wat Langweer was. De thuisploeg probeerde op alle momenten tijd te rekken en het spel te ontregelen. Langweer liep met open ogen in de val en zag Houtigehage in het laatste kwartier nog tweemaal scoren zodat de eindstand 3 – 0 werd.

Komende zondag kan Langweer tegen Langezwaag  zich revancheren van deze derde nederlaag op rij