reando oldeholtpade 3 3 50SINT NICOLAASGA - Renado en Oldeholtpade hebben zondagmiddag er een echte kraker van gemaakt. Dat gebeurde nadt twee spelers van Renado en één van Oldeholtpade het veld met rood hadden verlaten. Er kwam strijd en er gebeurde van alles op het veld dat voldoende stof geeft om over na te praten.

Na de zeperd van vorige week tegen Mildam was er nu volop strijd bij de Sint Nyksters. Verdedigend blijft het opletten en ook deze middag werden fouten in de Renado defensie afgestraft.  Al na vijf minuten was het AukePiet van der Hoek die ternauwernood een achterstand wist te voorkomen. Een gemakkelijk gegeven penalty zorgde voor de 0 – 1  Renado trok volop in de aanval en een vijftal corners zorgde voor het nodige gevaar. Tot driemaal toe werd moest de bal van de lijn worden gehaald. Een vierde keer was het raak toen Guus Bax de bal in het net werkte en Renado op gelijke hoogte schoot. Een slappe ingreep bij Renado zorgde echter dat Oldeholtpade met een 1 – 2 achterstand de rust in ging.

Het lot van Renado leek bezegeld toen in de 57ste minuut Jens Talsma na zijn tweede gele kaart kon vertrekken en Oldeholtpade uit de vrije trap de 1 – 3 scoorde. Na een overtreding binnen de zestien kreeg Renado de mogelijkheid voor de aansluiting. Hans Semplonius had geen enkel moeite met deze kans en scoorde beheerst de 2 – 3. Reggy Meurs pakte snel de bal uit het net en werd daarbij gehinderd door een Oldeholtpade verdediger. Na het duw- en trekwerk in het doel kon de scheidsrechter niet anders dan beide kemphanen met rood van het veld sturen.

Met nog negen man was de inzet van de Sint Nyksters bewonderenswaardig. Giedo de Weerd kreeg weer iets van zijn flair terug en werd een voortdurende plaag. Ook de andere spelers toonden karakter en ondanks de numerieke minderheid lag het initiatief bij Renado. Met een uitval was het Rudi Postma die de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde. De grensrechter van Oldeholtpade dacht daar anders over en bleef de vlag, geheel onterecht, in de lucht houden voor buitenspel. Hij werd hierop zo boos dat hij de weigerde verder te vlaggen. De scheidsrechter staakte de wedstrijd en na overleg met beide aanvoerders werd de wedstrijd na tien minuten met een andere Oldeholtpade grensrechter hervat.  Het spel ging ook nu weer op en neer met hachelijke situaties voor beide doelen. Geen van beide ploegen wist het net nog te raken.

Komende week de thuiswedstrijd tegen Read Swart uit de Knipe en 10 maart de thuiswedstrijd tegen USV. Beide tegenstanders staan maar net boven Renado op de ranglijst. Zorg voor trainer Johan van Slooten om de scherpte te behouden.

(foto's: De Zakenman)