VVI algemeenNIJLAND – VVI heeft in het duel tegen Nijland slechts één puntje weten te behalen. Tegen het stug verdedigend Nijland waren de Idskenhuisters de beter ploeg, maar moesten genoegen nemen met de puntendeling.

VVI begon sterk in de tweede minuut was het de hard werkende Jelle de Lange die op de paal schoot. In de zevende minuut had Jan Faber zijn vizier op scherp staan en schoot VVI naar de 0 – 1 voorsprong. Nijland probeerde op gelijke hoogte te komen maar vond veelvuldig de goed keepend Marnix Zandstra op hun weg. Na 25 minuten moest Sido Oosterhof met een blessure afhaken en hij werd vervangen door Wieger Semplonius.

Na de rust waren de beste kansen voor VVI maar het was Nijland dat de gelijkmaker maakte. Na het doelpunt trok Nijland zich terug en zette een muur voor het doel. De spreekwoordelijk bus werd geparkeerd en er was geen doorkomen meer aan voor VVI. Het vaak laf spelend Nijland is een van de minst gepasseerde ploegen, maar met 13 doelpunten ook de minst scorende ploeg in de tweede klasse. Toen Hans Neuenschwander na zijn tweede gele kaart kon vertrekken, was het met de aanvallen van VVI gebeurd en kon Nijland juichend van het veld met het ene puntje. VVI staat nu op een vijfde stek  maar de afstand met nummer  twee, drie en vier is dusdanig klein dat er zeker nog een aantal plekken naar boven kan worden gekeken. Koploper BCV heeft tien punten meer dan VVI en is redelijker wijs niet maar te achterhalen.

Komend twee weken is er geen competitie voor VVI. De eerste wedstrijd is 9 maart tegen middenmoter Veenwouden.