Menu

zoeken

BOLSWARD SNVV 5Bolsward – Dat wedstrijden tussen VC Bolsward D2 en S.N.V.V. garant staan voor spektakel is intussen wel bekend. Ook deze editie was er weer een om in te lijsten. VC Bolsward, de kampioenskandidaat tegen runner up S.N.V.V. verveelde geen moment. Een tweede wetenswaardigheid is dat beide teams oer selecties beschikken waar iedereen kan en wil spelen. VC Bolsward D2 - S.N.V.V. D1 3 – 2 (15-25, 25-15, 25-10, 23-25, 15-9)

 

Waar het team van Bolsward de volledige selectie tot hun beschikking had, moesten de gasten van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 puzzelen. Zwangerschappen, stage, vakantie en griep, alle redenen om er niet bij te zijn had coach Ron Durge gehoord. Met dank aan dames 2, dat later op de avond in Drachten moest spelen en Marije Lolkema en Frida Bouma afstond, stond er toch nog een volwaardig team in en om het veld. En hoe!

Onbevangen startten de Sint Nyksters tegen Bolsward. Na een gelijk opgaand begin nam S.N.V.V. steeds meer het initiatief en dus ook een grote voorsprong. De grootste ‘angst’ was vooral dat Bolsward in de wedstrijd zou komen. En dat gebeurde niet, met goede servicedruk, dito verdedigende acties en aanvallen om te scoren werd de druk aan de overkant gelegd. Tel daar de persoonlijke fouten aan Bolswarder zijde bij op en de ruime setwinst was verklaard.

Ongewijzigd startte de ploeg in de tweede set. Bolsward had intussen door dat er meer moest gebeuren nam vanaf het begin het initiatief. De servicedruk nam toe en S.N.V.V. kwam niet uit de wurggreep.

Datzelfde gold voor de derde set. Deze set werd nog ruimer door de thuisploeg gewonnen. Zowel in de tweede als derde set viel Marije Lolkema in. De accu leek leeg….

‘Mwah, natuurlijk waren het twee dikke verlies sets, maar gek genoeg vind ik ons niet weggespeeld. Het waren een paar serviceseries die ons de das om deden’, aldus de coach. ‘En het leek we of we onbewust al blij waren met de winst in de eerste set. Ik vond ons in de eerste set met meer gif en risico in het spel spelen. Ook onze servicedruk nam wat af.’

Na een kleine wijziging in de passopstelling lek de ploeg er weer te zijn. Als de pass eenmaal weer loopt, heeft dat zijn weerslag op de rest van de ploeg en dus het spel. Vanaf halverwege de set namen de gasten een kleine voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Met een raak klap van Frida Bouma werd de setwinst binnen gehaald!

De vijfde set moest de beslissing geven. De opdracht was duidelijk, doorgaan met deze manier van spelen. Risico in het spel en verdedigend voor elke bal gaan. Na een kleine voorsprong voor S.N.V.V. nam Bolsward het initiatief over. Helaas voor de gasten zagen de scheidsrechters een netfout van het Bolswarder blok over het hoofd en i.p.v. 6-5 werd het 7-4. Bolsward behield deze voorsprong en na de kantwissel denderde het door naar de winst.

Zelden zal een verliespartij zo gevierd zijn als vandaag.

‘Ja, natuurlijk overheerst blijdschap, vooral over het vertoonde spel en natuurlijk de 2 punten’, aldus een zeer tevreden coach. ‘Ik ga me zeker niet verschuilen achter een beslissing van de scheidsrechter, daar verlies je natuurlijk niet door, maar op zo’n moment is het vervelend. Namen noemen is anderen vergeten, maar Frida had nog bijna niet gespeeld bij dames 1 en Moniek wel, maar als SV, dia en libero. En nu stond ze er toch maar als passer/loper. Beiden zeer goed gespeeld. Je ziet, dit seizoen vereist flexibiliteit bij iedereen en we kunnen er goed mee om gaan. Uiteraard moet ik dames 2 bedanken. Zonder hen hadden we deze wedstrijd niet kunnen spelen!’

De dames hebben nu 2 weken vrij. Dan begint de finale van de competitie. Donderdag 7 maart speelt de ploeg thuis tegen BAS Autowas uit Zwolle. Aanvang 20.30 uur in de eigen Doniahal.

(foto\s; Marije Lolkema)

BOLSWARD SNVV 1

BOLSWARD SNVV 3



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!