020219 cvvo vvi 1 2 50LEMMER – Een sterk gehavend VVI heeft zaterdagmiddag de derby tegen CVVO met 1 – 2 gewonnen  Het werd een koud en sfeerloos  duel waarbij twee afstandsschoten diep in de tweede helft het verschil maakte in het voordeel van de Idskenhuisters.

Met  een viertal vaste basisspelers minder lukte het VVI om tegen een eveneens zwak CVVO maar enige vuist te maken in de derby. VVI strijdend voor aansluiting met de top en CVVO  strijdend in de onderste drie van de ranglijst in de tweede klasse. In de eerste 45 minuten voor beide ploegen weinig of geen kansen. Een verrassend doelpunt in de slotminuut van de eerste helft zorgde voor de 1-0.  Uit een corner stonden twee CVVO spelers ongedekt bij de tweede paal en waarbij Jorn Miedema van de thuisclub alle ruimte kreeg.

Het duel bleef ook in de tweede helft matig en de normaal sterk aanwezige twaalfde man van VVI bleef ook aanmerkelijk stil  Met slechts een tweetal kansen moesten de supporters van de Idskenhuisters het stellen.  Wesley Kool was te zelfzuchtig in plaats de  bal af te geven naar de vrijstaande Jan Faber schoor Kool in de handen van de CVVO doelman. Even later een prima schot van Redmer Postma dat maar net over ging.  Het venijn zat deze middag in de laatste  minuten  toen Mark Hoekstra vanaf 20 meter uithaalde en zijn schot de  verdiende gelijkmaker betekende. Het was Wesley Kool die in de 89ste minuut ook van ruim 20 meter uithaalde en de bal onhoudbaar in het net schoot en VVI  de verdiende drie punten bezorgde.

Komende zaterdag moet VVI aantreden tegen de middenmoter “t Fean 58 uit Surhuisterveen. VVI won het eerste duel eind september in Surhuisterveen met 1 - 2