190128 CSV SNVV Zwolle1ZWOLLE – Ondanks een knap herstel is het de dames van SNVV afgelopen zaterdag in Zwolle tegen CSV niet gelukt om de winst te pakken. Met 3-1 en de setstanden 25-16, 25-16, 16-25, 25-20 gingen de Sint Nyksters onderuit.

Vooraf was het voor coach Ron Durge weer even puzzelen. Dit keer moest hij spelverdeelster Klaske Sikkes missen. Moniek Sikkes vulde die rul uitstekend in, toch draaide het niet aan de kant van SNVV. Verdedigend was het net niet en de pass bleef achter. De Sint Nykster verloren de eerste set met overtuigende cijfers 25-16. Ook aan het einde van de tweede set stonden deze cijfers op het scorebord.

In de derde set nam Marit Tromp de spelverdeling over en Annemiek Nota kwam in de aanval. Moniek Sikkes versterkte de passing. CSV was verrast door deze omzetting en SNVV kwam in de flow. De pass liep, het vertrouwen keerde terug en de snelle voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De goede winst (16-25) deed het geloof weer terugkomen.

In de vierde set startten de Sint Nyksters ongewijzigd. Toch kreeg de thuisploeg meer grip op de tegenstander. De servicedruk nam toe en twee goede service gaven CSV een voorsprong. Het cruciale punt kwam op 21-19. Aurelia de Jong redde magistraal een bal naast het veld. De goede scheidsrechter maakte hier echter zijn enige fout. Waar de bal duidelijk niet het zijnet raakte meende hij van wel. In plaats van 21-20 werd het 22-19. CSV won alsnog de set en de daarmee wedstrijd. Daarmee nestelde de ploeg uit Zwolle zich op de eerste plaats naast Vovem en VC Bolsward.

Coach Ron Durge blikt terug op dat cruciale punt in de wedstrijd. ,,Daar verlies je natuurlijk niet door, maar in plaats van op één punt kom je dan op drie punten achter. Dat is jammer. Uiteindelijk ben ik wel blij met het punt en vooral het herstel. Na de eerste twee sets zag het er niet naar uit.”

Volgende week speelt SNVV, op dit moment negende in de competitie, thuis tegen een van de andere koplopers, Vovem. Om 17.30 uur in de eigen Doniahal.

(Foto's: Marion de Weerd)