Bal renadoSTEENWIJK - Renado heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen de laaggeklasseerde Steenwijker Boys met 2-3 gewonnen. Het elftal uit Sint Nicolaasga nam al snel een voorsprong, maar verzuimde een grote uitslag neer te zetten, waardoor het in de slotfase nog spannend werd.

Al in de eerste helft kwam Renado op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Rudi Postma die in de 23ste minuut de score opende. Tien minuten later verdubbelde Arjen Postma met een kanonskogel de voorsprong. Steenwijker Boys kreeg in de eerste helft geen enkele uitgespeelde kans.

Na de warme thee kwamen de Sint Nyksters goed de kleedkamer uit. In de 55ste minuut maakte Giedo de Weerd de 0-3 waarna een nog grotere voorsprong een kwestie van tijd leek. Renado kreeg daar ook goede mogelijkheden toe, maar het lukte niet om definitief de trekker over te halen. In de 67ste minuut was het aan de andere kant raak, waardoor de thuisploeg er weer wat in begon te geloven. Tien minuten voor tijd vloog zelfs de 2-3 in het doel. Een slotoffensief resulteerde echter niet in de gelijkmaker, waardoor Renado de verdiende drie punten mee naar huis mocht nemen. Door de winst ontworstelt het Sint Nykster vlaggenschip zich voorlopig uit de degradatiezorgen.

(Archieffoto: De Zakenman)