Menu

zoeken

190120 snvv sneek 14SINT NICOLAASGA – De dames van SNVV hebben zaterdag in de eigen Doniahal onnodig met 2-3 verloren van VC Sneek D4. In vijf spannende sets viel het kwartje voor de Sint Nyksters net de verkeerde kant op.

Na de eerste ‘clean sheet’ van het seizoen in en tegen Ommen een week eerder, begonnen de SNVV-dames vol vertrouwen aan de wedstrijd. Toch was het VC Sneek dat het initiatief langzaam maar zeker naar zich toe trok. De Sneker dames liepen daardoor vrij snel uit. Met servicesfouten en verdedigende onzekerheid aan de kant van de Sint Nyksters ging de set eenvoudig met 12-25 naar Sneek.

De gasten leken de lijn meteen door te zetten. SNVV bleef eerst grossieren in servicefouten, maar verdedigend liep het beter. Het vertrouwen groeide en er werd ook beter geserveerd. De Sint Nykster dames konden daardoor de set nog nipt winnen met 25-23.

In de derde set werd de lijn doorgezet. Die werd eenvoudig gewonnen met 25-16. Aanvankelijk leek SNVV ook de beslissende vierde set binnen te halen. Toch haakte Sneek door foutjes aan de kant van de Sint Nyksters aan. De gasten pakten zelfs de setwinst en dwongen daarmee de beslissende vijfde set af. Sneek nam een voorsprong, maar vervolgens lag het initiatief aan de zijde van de thuisploeg. Uiteindelijk was Sneek koelbloediger en wist de set met 12-15 naar zich toe te trekken.

Volgens coach Ron Durge staat het verlies eigenlijk symbool voor de competitie van SNVV tot dusver. ,,Alles staat dicht bij elkaar. We staan slechts tien punten achter de koploper en twaalf punten voor op de laatste. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd. Ik kan op zich leven met de uitslag, al wil je natuurlijk altijd winnen. En vergeet niet, Sneek is gewoon en goede ploeg. Aan onze kant mag het in ieder geval wat constanter.”

Volgende week zaterdag speelt SNVV om 17.00 uur in Zwolle tegen nummer vier CSV.

(Foto's: De Zakenman)

190120 snvv sneek 23

190120 snvv sneek 18



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!