stopper vviLEEUWARDEN – VVI heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 terecht, maar toch ook ongelukkig verloren. Op het kunstgrasveld van Blauw Wit ‘34 in Leeuwarden werd met 4-0 verloren.

In de eerste helft speelde de thuisploeg wat makkelijker dan de gasten uit Idskenhuizen. Toch was het VVI dat voor het eerste echte gevaar zorgde. Daniel Kleiterp kopte een afgemeten voorzet van Jelle de Lange net naast. Vervolgens was het de beurt aan Blauw Wit, dat effectiever was. Binnen tien minuten werd er twee keer gescoord. Het eerste doelpunt was een schot die van richting werd veranderd en vervolgens in het doel belandde. Het tweede doelpunt was een eigen doelpunt. Extra zuur voor VVI was het uitvallen van Gerrit Jan Breeuwsma, die met een knieblessure het veld moest verlaten.

De tweede helft ging gelijk op. Jelle de Lange zag zijn schot via de binnenkant van de paal weer het veld in rollen, waardoor er geen aansluitingstreffer kwam. In blessuretijd, toen de wedstrijd al was gespeeld, kreeg Blauw Wit nog een penalty. Die werd benut, waardoor de 3 -0 op het scorebord kwam. In de allerlaaste seconde scoorden de leeuwarder nogmaals zodat de eindstand geflateerd  4-0 werd

(Archieffoto: De Zakenman)e