Menu

zoeken

190113 SNVV pakt winst in OmmenOMMEN – De dames van SNVV hebben zaterdag met 4-0 gewonnen van De Vrienden/Volco uit Ommen.

Marion de Weerd ontbrak door een blessure en Margreet Nota is gestopt i.v.m. haar zwangerschap. Frida Bouma maakte de ploeg compleet. Het begin van de wedstrijd verliep rommelig. Bij de tweede servicebeurt van Klaske Sikkes en een stand van 8-6 voor Ommen, begon het aan de kant van de Sint Nyksters te lopen. Een goede serviceserie van Marieke van der Werf was de basis van de setwinst.

In de tweede set denderde de trein door. Net voor het binnenslepen van de setwinst sloop er nonchalance in de ploeg, maar dit had geen gevolgen omdat SNVV bij de les was. Ook in de derde set werd de focus behouden. Voor ieder punt werd gevochten.

Met de overwinning op zak, was het de vraag of de dames zonder setverlies terug naar Sint Nyk konden. Er werd een voorsprong van tien punten gepakt, maar die werd tenietgedaan door een goede servicebeurt van de thuisploeg. Die nam zelfs de voorsprong. Toch herpakte SNVV zich op tijd en werd de eerste volle winst van het seizoen binnengehaald.

,,Dit zijn belangrijke punten”, analyseerde coach Ron Durge na afloop, ,,We moeten op onze hoede blijven. We staan weliswaar zesde, maar met acht punten minder dan de nummer twee, maar ook met maar zeven punten meer dan de nummer tien is nog veel mogelijk. Zaak is nu punten te blijven pakken. Met ons huidige spel moet dat goed komen.”
Volgende week zaterdag speelt SNVV om 17.30 uur thuis tegen VC Sneek. Deze ploeg staat twee punten onder de Sint Nykster dames.

(Foto's Marieke van der Werf)

190113 SNVV pakt winst in Ommen variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!