Menu

vegelinboscross 2019 69De Atletiek vereniging Heerenveen start traditioneel in het nieuwe jaar met de Vegelinboscross. De vereniging had de hulp ingeroepen van de Sint Nykster Mink van der Weg en Jos de Bruin, die er in geslaagd zijn om een mooi en uitdagend parcours voor de editie van 2019 uit te zetten.

Dit jaar was in tegenstelling tot de twee voorgaande edities de ondergrond in prima conditie. In 2017 moest het wegens sneeuw worden afgelast en de 2018 editie was nat  en zwaar.

Voor de cross van 5.4 kilometer meldden zich 68 deelnemers aan de start. Bij de mannen was de 15 jarig AV Heerenveen atleet Jacob van der Galiën de snelste met een tijd van 21:09. Op enige afstand werd de 51-jarige 'oldtimer' Marcel Swart van AV Heerenveen tweede in 21:37, gevolgd door voormalig AV Heerenveen atleet Peter Peereboom uit Utrecht met een tijd van 21:52.

Bij de dames was de winst voor Féra de Vries van AV Heerenveen in de mooie tijd van 25:03. Kyra Brouwer van Ameland kreeg het zilver in 25:42 gevolgd door Anniek de Jong uit Joure in 26:11.

Bij de langste afstand van 10.8 kilometer waren er 112 deelnemers. Het was Suzanne van Gelder die in een tijd van 53.00 als eerste over de finish kwam gevolgd door Wytske Kok op ruim een minuut. Als derde eindigde Yvonne Krijn in 55.40.

Bij de heren was Richie Azambo uit Heerenveen de rapste man met een scherpe tijd van 39:46. Bijna een minuut later werd AV Heerenveen atleet Oukubay Huruy tweede in de tijd van 40:31. Vlak daarachter eindigde Tsjerk Dijksma derde  in  40:49

Voor de jeugd was er een kilometer lang parcours uitgezet. Bij de pupillen was Tymen Groenendal knap tweede. Bij de Junioren waren Tijn Borst en Ilya Nauta de snelste in een knappe tijd van resp 4:34 en 4:24. Ook Amarins Beijaard haalde knap de tweede plaats.

(Foto's: De Zakenman)

ozio_gallery_nanoHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!