Menu

291218 libre biljart toernooi 1

Sjoerd Kramer werd zaterdagavond winnaar van het zestiende oudjaars libre biljarttoernooi van het Wapen van Friesland. Na drie dagen bleven vier halve finalisten over waarbij Sjoerd Kramer en Jappie van der Heide uiteindelijk de finale ronde speelden. Dit jaar werd het toernooi voor het eerst georganiseerd door Johan Galama en Rudi Postma die de traditie hebben overgenomen van het populaire toernooi.

De halve finale werd gespeeld door Pierre Dhondt en Sjoerd Kramer terwijl  de strijd op de andere tafel ging door Johan Bouwhuis en Jappie van de Heide  Sjoerd Kramer was een maatje te groot voor Pierre Dhondt. In zeven beurten moest Dhondt zijn meerder erkennen in Kramer.

Op de andere tafel was het spannender tussen de partij van  Johan Bouwhuis en Jappie van der Heide.  Bouwhuis bleef van der Heide goed volgen maar met een paar goede beurten werd van der Heide de terechte finalist

 

De biljartkenners gingen ere een goed voor zitten hoe zich de finale zou afspelen tussen. Kramer nam al snel een voorsprong maar van de Heide kwam knap terug en bleef goed volgen Hij kwam zelf nog  na 10 beurten op voorspronf. Na de twaalfde beurt nam Sjoerd Kramer afstand en ondanks het applaus voor het goede spel van Jappie van der Heide maakte Kramer na 21 beurten aan alle illusies van de oud schoolmeester een einde.

(foto's: De Zakenman)

291218 libre biljart toernooi 2

291218 libre biljart toernooi 3

291218 libre biljart toernooi 4

291218 libre biljart toernooi 6Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!