vovem snvv 2 3 4LEMELERVELD -  – We zullen onze contributiegelden optimaal benutten moeten de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 aan het begin van het seizoen gedacht hebben. In Lemelerveld werd alweer de vijfde vijfsetter van het seizoen gespeeld en voor de vierde keer werd deze winnend afgesloten. Nu werd de nummer 3 van de ranglijst aan de zegekar gebonden. Alleen de koploper Vovem wist een vijfsetter van S.N.V.V. te winnen. (setstanden 3 (19-25, 25-17, 25-12, 21-25, 4-15)

Na de goede winst van vorige week reisde het team af naar Lemelerveld. Daar wachtte de lastige wedstrijd tegen het hoog geklasseerde de Bevers. Marion de Weerd en Frida Bouma ontbraken door respectievelijk een blessure en een wedstrijd met dames 2.

S.N.V.V. had de reistijd nog duidelijk in de benen bij de start. De thuisploeg nam een voorsprong van 8-4 en dreigde meer uit te lopen. Een goede serviceserie van Marit Tromp trok de stand weer gelijk en er ontspon zich een gelijk opgaande strijd. S.N.V.V. liep uiteindelijk nog gemakkelijk uit naar een ruime setwinst.

Ongewijzigd startte het team in de tweede set. Helaas voor hen stokte de motor. Zoals meer keer voorgekomen is in het seizoen gingen er een paar dingen fout en dat tastte het zelfvertrouwen aan. Natuurlijk, ook de thuisploeg speelde beter, maar toch. En ook nu weer deelde iedereen in deze malaise. Je kon niet iemand de schuld geven. De Bevers wonnen redelijk eenvoudig deze set.

De derde set, met Moniek Sikkens en Annemiek Nota in het veld voor Aurelia de Jong en Marieke van der Werf veranderde gaf het zelfde beeld. De thuisploeg nam een grote voorsprong en gaf die niet uit meer handen.

‘Maar weet je wat zo gek is, we werden deze beide sets niet weggespeeld. Het waren vooral onze eigen fouten en et ontbreken van lef die ons de das om deden. Natuurlijk de Bevers ie een goede ploeg en zij bleven wel voluit gaan in de aanval. Maar ook zij maakten fouten en daar profiteerden wij niet van. Toch leek het aan het einde van deze derde set te komen. Vandaar dat ik ongewijzigd de vierde set startte’, aldus de coach.

En, dat is volleybal, de vierde set gaf een ander beeld. De Sint Nyksters speelden met meer lef, verdedigden mooie ballen en vochten zich terug in de wedstrijd. Door de weer toenemende servicedruk werden de aanvalsters van de thuisploeg ook minder in stelling gebracht. En de keren dat dit wel gebeurde hing daar een goed blok. Dit resulteerde in een goede setwinst en weer het vooruitzicht van een vijfsetter!

En dan de vijfde set. En zeer goede serviceserie van Moniek Sikkes kwam de thuisploeg niet meer te boven.  S.N.V.V. naam meteen een voorsprong van 2-8 en deze werd niet meer uit handen gegeven.

‘Je ziet als het bij ons draait kunnen we in meerdere samenstellingen spelen. Moniek Sikkes en Annemiek Nota hebben het goed gedaan. Wat voor mij nog steeds onverklaarbaar is en vooral niet te coachen, is de dip die we af en toe hebben. Deze dip was erg lang, maar ook nu kwamen we er weer uit. Ik probeer door zelf rustig te blijven en vertrouwen te blijven uitstralen dit te bewerkstelligen en nu herpakte de ploeg zich zeer goed’, aldus Ron Durge. Om daar lachend aan toe te voegen ‘maar dat rustig blijven heb ik ook moeten leren hoor. Bij deze ploeg werkt dit het beste. Je moet niet weten wat er in mijn hoofd gebeurt…. ‘

Dit was de laatste wedstrijd in de heenronde en de eerste competitieronde wordt afgesloten met een 8e plek. A.s. dinsdag speelt S.N.V.V.  nog 1 keer thuis en we om 20.30 uur in tegen Wesseling DOK voor de beker.   (foto's: Marieke v.d Werf)