Menu

joure vvi 0 1 120JOURE – De spanning op de Hege Simmerdyk in Joure was om te snijden. Normaal is de derby tussen Sc Joure en VVI al één die bij de supporters lang van te voren in de agenda staat. Zaterdagmiddag kwam dan nog een dimensie bij doordat juist deze week trainer Dick Schuurmans heeft te kennen gegeven om komend jaar naar zijn oude nest te verhuizen.

Om aan alle discussie een einde te maken stuurde trainer Dick Schuurman zijn ploeg vol strijd het veld in.  De Idskenhuisters pakten de handschoen op en gaven alles voor een overwinning.  Het werd door de strijd van beide ploegen een niet al te hoogstaand voetbal maar de spanning en strijd vergoede veel op het koude sportpark in Joure. De vele meegereisde VVI supporters zochten elkaar op en  werd deze middag zeker de twaalfde man voor VVI. De Idskenhuisters  zagen in de 37ste minuut  Tjisse Kerkstra met een hamstring blessure het veld verlaten. Normaal is dit voor het team een enorme aderlating maar de verdediging pakte het prima op. Ook groeide Hans Neuenschwander steeds meer in de wedstrijd  bewees meer dan ooit zijn waard voor het team. In de voorste linie was het Jelle de Lange die voorop in de strijd ging en zijn harde werken in de 43ste minuut beloond door onverwacht een strakke schuiver in de korte hoek zag verdwijnen.

In de tweede  werd  VVI steeds meer teruggedrongen maar de counters van de Idskenhuisters waren vaak messcherp. Het was wederom een enorme uithaal van Jelle de Lange die VVI bijna op een  0 – 2 voorsprong zette maar zag de bal door de lat gekeerd. Aan de andere kant werd een inzet van Joure van de doellijn gewerkt. Ook in deze wedstrijd een attente  doelman Marnix Zandstra die een foutloze partij stond te keepen. In de slotfase zetten Joure nog meer druk maar de beste kansen waren voor VVI . Wesley Kool zag zijn inzet gekeerd en een voorzet van de in het veld gekomen Jan Faber verdween in de handen van de Joure keeper.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Noppers was de ontlading groot al was er een kampioenschap behaald. Spelers en begeleiding sprongen trainer Dick Schuurman in de armen en bij het verlaten van het veld waren en de supporters die Dick Schuurman bedankten.

Met dit gelijke spel staat VVI op de vierde stek met 25 punten. Boven de Idskenhuisters staan Blauw Wit en Marum met evenveel punten maar met een beter doelgemiddelde. Bovenaan BCV uit Burgum die zo het nu lijkt gemakkelijk op het kampioenschap afstevent . VVI  met de gedreven Dick Schuurman aan het roer kan terug zien op een goede eerste seizoenhelft waarbij  enkele mindere partijen afgewisseld werden met prima resultaten. 

(foto's: De Zakenman)

joure vvi 0 1 12

.joure vvi 0 1 31

joure vvi 0 1 99

joure vvi 0 1 100

joure vvi 0 1 103

joure vvi 0 1 109

joure vvi 0 1 55

joure vvi 0 1 69

joure vvi 0 1 109

 

joure vvi 0 1 43

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!