Menu

snvv vc058 3 2 17SINT NICOLAASGA – De dames van SNVV hebben zaterdag afstand genomen van de degradatieplaatsen. De wedstrijd tegen VC058 uit Leeuwarden werd met 3-1 gewonnen. Setstanden 25-17, 14-25, 25-15, 25-22.

Het nipte verlies tegen de koploper gaf het team van coach Ron Durge vertrouwen. Toch zijn de verschillen deze competitie klein. Met een aantal afwezigen, werd er een beroep gedaan op Frida Bouma en Else Lolkema uit het tweede team. Binnen afzienbare tijd stond er al een flinke achterstand op het scorebord, maar door een goede serviceserie werd dit teniet gedaan. Er werd een versprong gepakt en niet meer uit handen gegeven. In de tweede set zag het publiek op de goed gevulde tribune dat de machine stokte. De dames uit Leeuwarden trokken daardoor de stand vrij eenvoudig gelijk.

De coach voerde wat veranderingen door, waardoor de thuisploeg zich herpakte. Onder aanvoering van de uitblinkende Aurelia de Jong werd de derde set ruim gewonnen. Vooral de servicedruk was goed. Hierdoor werd de angel uit het spel van VC058 gehaald. Hetzelfde bleek in de vierde set door te zetten, alhoewel het spel meer gelijk op ging. SNVV pakte daarmee de winst binnen. ,,De winst is denk ik, al met al, terecht. We tonen steeds meer veerkracht. Ook na een slechte tweede set weten we het tij te keren en ons in de wedstrijd te vechten. Dat is wel is anders geweest”, constateert Ron Durge, ,,Deze wedstrijd toont maar weer eens aan dat je in de derde divisie geen gemakkelijke wedstrijden krijgt. Elke wedstrijd moet je top spelen. Het mag alleen wat constanter worden. Soms vergeten we eerder het gat te slaan.” De coach was enorm blij met de volle tribune, dat het team enorm veel kracht gaf.

Komende week speelt SNVV in Lemelerveld bij De Bevers. Dinsdag 18 december is de laatste thuiswedstrijd voor de beker tegen Wesseling DOK uit Dwingeloo, de koploper uit de andere derde divisie. Aanvang 20.30 uur.

(foto's: De Zakenman)

snvv vc058 3 2 34

snvv vc058 3 2 37

snvv vc058 3 2 39

snvv vc058 3 2 40

snvv vc058 3 2 42

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!