Langwer Tijnje 1LANGWEER – Met een fantastische vrije tap in de 90ste minuut van Marc de Groot  was het Langweer dat een puntje uit het duel tegen de Tijnje binnen sleepte.  Met het ene puntje houd Langweer zicht op de koppositie voor de winterstop.

Langweer had in de beginfase handenvol werk om de fanatiek startende Tijnje op afstand te houden.  Binnen een kwartier stond Langweer met 0-1 achter na mistasten in de Langweer defensie. Het werd vlak voor rust nog 0-2 toen de Langweer defensie werd uitgespeeld en de bal onder doelman Eric Elzinga in het net verdween.  In de slot minuut van de eerste helft krijgt Langweer aansluiting door een treffer van Sander Drost.

Langweer kom sterk uit de rust en al na ruim vijf minuten was het Edwin Drost die de bal in het doel schiet en Langweer op gelijke hoogt brengt.  Nog geen minuut later kom de Tijnje weer op voorsprong door een misser bij Langweer.  Langweer gooit alle schroom van zich af en zet alles op de aanval maar toe scoren kwam het niet/ Tot de 90ste minuut toen een vrijetrap van Marc de Groot in het doel verdween. . In de blessure tijd nog een enorme kans voor de ploeg van Joop Braber maar de eindstand bleef 3 – 3

Langweer reist komende zondag af naar Langezwaag voor het laatste duel voor de wintertop. Met één wedstrijd minder en twee punten minder  staat Langweer virtueel op de eerste plaast. Zorg is om zondag wel de drie punten te pakken in langezwaag.

(foto's: De Zakenman)