170515 Langweer DeinumALDEBOARN – Ook dit seizoen lukt het Oldeboorn maar niet om van Langweer te winnen. Was het vorig seizoen Langweer die Oldeboorn liet degraderen nu werd het in Aldeboarn een 2 – 3 overwinning voor de ploeg uit het watersportdorp.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. Oldeboorn wilde zondagmiddag een streep zetten onder het gevoelig verlies van vorig jaar.  De thuisclub kwam na gerommel in de Langweer defensie in de 20ste minuut op voorsprong. Het fysieke sterke elftal bleef aandringen en kreeg een aantal kansen, maar kwamen in de eerste helft niet meer tot scoren.

Wat trainer Joop Braber in de rust heeft besproken zal wel geheim blijven, maar uit de kleedkamer een ander Langweer. Al na zeven minuten was het Edwin Drost die de ploeg langszij schoot. Sander Drost omspeelde nog geen tien minuten later, op aangeven van Chanon Wonghim, perfect de Oldeboorn-doelman en schoot Langweer op voorsprong. Een vrije trap voor Oldeboorn die in één keer in het doel belande zorgde dat de stand weer gelijk werd. Een voorzet op maat van Sander Drost werd koppend door Jan Bauke Faber in de 71ste in het doel gewerkt en zette Langweer voor de tweede keer op voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De overwinning brengt Langweer op de tweede plaatst achter SC Joure, die met één wedstrijd meer twee punten meer heeft dan de ploeg van Joop Braber