vovem snvv 3 2 2EMMELOORD – SNVV D1 speelde afgelopen weekend tegen Vovem uit Emmeloord haar beste wedstijd van het seizoen. Het enige wat je de ploeg kunt verwijten, als dat al kan, is dat ze in de derde set de tegenstander in de wedstrijd lieten komen en dat vooral in de vierde set aan het einde de lef ontbrak. Helaas ontbrak de ultieme beloning in de vorm van de winst. De Sint Nyksters verloren het duel met 3 – 2 setstanden 19-25, 26-28, 25-22, 25-23, 19-17

Dat het team in een goede flow zit is wel duidelijk. Na vier overwinningen op rij ging het team vol vertrouwen naar de gedeelde koploper. Helaas waren Marion de Weerd, Margreet Nota en Marike van der Werf niet inzetbaar door blessures.

Na een goede serviceserie van Klaske Sikkes nam het team direct een 0-8 voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Zaak was om de duk op de thuisploeg te houden, zodat ze niet in de wedstrijd konden komen. En dat lukt. Ook door een goede invalbeurt van Moniek Sikkes voor Marit Tromp in het achterveld. Het zat verdedigend sowieso wel snor bij de Sint Nyksters. Door de goede passes kon spelverdeelster Klaske Sikkes goed variëren. Gevolg terechte winst.

De tweede set ging gelijk op. S.N.V.V. kwam bij 10-11 voor het eerst op voorsprong en liep uit naar 15-19. Waar iedereen op de eindsprint van S.N.V.V. zat te wachten dacht Vovem er anders over. In een goede serviceserie bogen zij de stand om naar 21-19. En toen het 26-25 werd dacht iedereen dat het 1-1 zou worden. Toch persten de gasten nog een eindsprint uit de tenen en won ook deze set nog: 26-28.

,,We lieten zeker in deze fase blijken altijd voor het punt te willen gaan en dat betaalde zich uit", gaf coach Ron Durge tevreden aan. Hij geeft toe dat zijn team de underdog was, maar zag dat de dames uitstekend partij boden. ,,Lekker hoor, zo’n onverwachte voorsprong. Op naar het vervolg." Dat kwam er ten dele. De derde set ging gelijk op, maar de gasten lieten de thuisploeg in de wedstrijd komen. Door eigen foutjes bleef de set gelijk op gaan. Aan het einde toonde Vovem het meeste lef en won de set.

De vierde set gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Ook nu trok de ploeg van Durge net aan het kortste eind. De vijfde set moest de beslissing brengen. S.N.V.V. speelde net zo goed als in de eerste twee sets. Bij de wissel stond het zelf 5-8 voor. Toch stokte het aan het einde. Waar Vovem vol voor het punt bleef gaan hielden de gasten uit Sint Nyk zich aanvallend in. Mede hierdoor bleef de winst in Emmeloord.

Net als vorige week waren er dus gemengde gevoelens aan de kant van S.N.V.V. De coachmgaf dit ook aan. ,,Ik denk dat we onze beste wedstrijd van het seizoen speelden en het is jammer dat de ultieme beloning, de winst, uitbleef. Maar goed, vooraf teken je voor twee punten en zeker de manier waarop we gespeeld hebben geeft mij voldoening. Ik hoop bij de meiden later ook, al zal zeker de teleurstelling nu de overhand hebben. Verdedigend hebben we weer als vanouds gespeeld. We spelen deze maand nog drie mooie wedstrijden, waaronder een voor de beker. Dan weten we waar we staan."

S.N.V.V. speelt komende zaterdag thuis in de eigen Doniahal tegen VC058. Aanvang 17.00 uur.

(Foto's: Marieke van der Werf en Margreet Nota)