IMG 20181124 WA0009KAMPEN – Natuurlijk waren de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 na afloop blij met de 2-3 winst. iedere winst is in de onderste regionen van de ranglijst belangrijk. Toch waren er vooral gemengde gevoelens, omdat een 0-2 voorsprong uiteindelijk ook in 3-2 nederlaag had kunnen uitmondden. Dat zou een enorme domper zijn geweest na twee uitstekende eerste sets.

Na de vorige week, waarin drie keer werd gewonnen, ging het team met vertrouwen naar Kampen. Daar wachtte een duel tegen de huidige drager van de rode lantaarn. SNVV team was op volle oorlogssterkte. In de eerste twee sets leken de Sint Nykster dames de goede week een vervolg te geven. Na een gelijk opgaand begin namen de gasten een voorsprong, om die niet meer uit handen te geven. Bij vlagen werd er zeer goed gespeeld.

Coach Ron Durgewas kritisch over het aanvankelijke statische, reactieve spel. Dat verbeterde gaandeweg de werd strijd, door de actieve aanvallende verdediging en de variatie in het aanvalsspel. Toch liet SNVV de thuisploeg terug in de wedstrijd komen aan het einde van de tweede set. Ondanks een grote voorsprong, wisten de Sint Nyksters het niet af te maken en lieten de dames de teugels vieren. De set werd echter wel binnengesleept.

Reflex Kampen liet echter zien dat ze wel degelijk kunnen volleyballen. In de derde en vierde set kwam SNVV niet in haar spel. De coach vergat actief te wissel. Een gemiste kans, vanwege de nieuwe regels, waarin je speelsters meerdere keren en op meerdere posities kan inbrengen. Durge erkende zijn fout tegenpover de ploeg. Toch ging er ook in het spel veel mis. Alles zat tegen in de derde en vierde set, waardoor een vijfde set noodzaak was.

Met de instelling dat je geluk kunt afdwingen, startte het team de vijfde set als herboren. De eerste pass was goed en daardoor kon Klaske Sikkes mid bedienen en Yvonne Brinksma scoorde direct. Het punt werkte bevrijdend. De servicedruk was er weer, evenals de pass. Daardoor moesten de blokkeerders van Reflex ook meer keuzes maken. Ook op buiten werden de punten weer gescoord.

SNVV sleepte de zwaar bevochten set en winst binnen. ,,Ik denk verdiend, maar je moet het wel doen. Dit soort wedstrijden blijven we spelen. Je kan niet verslappen, want alle teams zijn aan elkaar gewaagd. De laatste zes staan dicht bijelkaar en de bovenste zes staan niet op hele grote afstand", aldus Ron Durge.

Met die wetenschap gaan de Sint Nyksters volgende week naar de koploper, Vovem in Emmeloord. In de Bosbadhal start de wedstrijd 1 december om 17 uur.

Set standen: 21-25, 17-25, 25-13, 25-14, 15-9

(Foto's: Marieke van der Werf en Marion de Weerd)