vvi hardegarijp 2 1 18IDSKENHUIZEN – VVI heeft in het duel tegen Hardegarijp een terechte maar zwaar bevochten 2 – 1 overwinning behaald. Beide ploegen legden op het kille sportpark geen hoogstand spel op de mat, mede omdat Hardegarijp al vroeg na een rode kaart wegens natrappen, met tien man verder moest.

Al vanaf de aftrap ging het spel op en neer voor beide ploegen. VVI liet direct zien dat zij de punten in Idskenhuizen wilden houden. Tjisse Kerkstra was in de achttiende minuut dichtbij de openingstreffer maar de bal werd door de Hardegarijp doelman uit de bovenhoek gewerkt. De goalie keerde een paar minuten later ook de inzet van Jelle de Lange.  Na ruim 35 minuten moest Hardegarijp met tien man verder na natrappen door één van de spelers. VVI wist zich even geen raad met de numerieke meerderheid en binnen twee minuten was het doelman  Marnix  Zandstra die met twee prachtige reddingen een achterstand wist te voorkomen,

In de tweede heft werd Hardegarijp meer en meer in de verdediging gedrukt. De gasten loerden op een uitval, maar VVI hield de geledingen achter goed gesloten. Het duurde tot de 75ste minuut toen Tjisse Kerkstra uit een corner de bal in het net wist te werken. Nog geen twee minuten later was het Jelle de Lange die zijn goede spel bekroonde met de 2–0. Een prima vrije trap van Hardegarijp werd in de 80ste minuut verrassend achter Marnix Zandstra geschoten en de tegenstander de aansluiting bezorgde. In de slotminuten was het VVI dat nog een kans kreeg. Hans Neuenschwander zag, net voor het laatste fluitsignaal, zijn inzet gekeerd.

VVI spelend op inzet en karakter behaalde zo  een dik verdiende  maar moeizame overwinning. Komende week volgt de uitwedstrijd tegen het als achste geplaatste Stiens.

(foto's: De Zakenman)

vvi hardegarijp 2 1 7vvi hardegarijp 2 1 41vvi hardegarijp 2 1 49vvi hardegarijp 2 1 60vvi hardegarijp 2 1 61vvi hardegarijp 2 1 63