snvv covos 3 2 35SINT NICOLAASGA – De dames van SNVV hebben een uitstekende week afgesloten met een derde winstpartij. Na een wisselvallige wedstrijd, tegen het eveneens laagstaande CoVoS uit Easterein, trok het team met een 3 – 2 overwinning aan het langste eind. Setstanden 21–25, 25–23, 25–11, 19–25 en 15-11.

Het team van coach Ron Durge had afgelopen week vertrouwen getankt maar ook nu bleek dat resultaten uit het verleden niet direct garanties geven. Vooraf had de coach op het begin gehamerd. De afgelopen wedstrijd kwam SNVV namelijk tam uit de startblokken. Toch namen de gasten uit Easterein het initiatief en een grote voorsprong van zes punten. De thuisploeg vocht zich in dezelfde set terug. Door individuele foutjes ging de winst toch naar CoVoS.

In de tweede set leek de thuisploeg los te gaan, maar nu was het CoVoS dat zich terugvocht. Zo erg zelfs dat het aan het eind nog spannend werd. Maar SNVV pakte verdiend deze set. De winst in de tweede set leek bevrijdend. Een zeer goede serviceserie van Klaske Sikkes bezorgde de thuisploeg een voorsprong van 10-1. CoVoS vocht zich een beetje terug, maar wederom met een goede serviceserie van Klaske Sikkes wonnen de Sint Nykster dames deze set eenvoudig, 25-11.

CoVoS, getraind door de oud-trainer van S.N.V.V. Meinte Bergstra, vocht zich vervolgens terug in de wedstrijd. Bij SNVV gingen de kopjes af en toe hangen als er iets fout ging. Met de pauze tussen de vierde en de beslissende vijfde set probeerden de dames zich moed in te spreken. In die set werden lange rally’s winnend afgesloten. Een snelle voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en dat zorgde voor de derde winst op rij.

Coach Ron Durge was na afloop opgelucht. Na afloop sprak hij over het tamme begin. ,,Onwil is het zeker niet. Misschien willen we te graag. Van te voren spreek je af om met te te gaan spelen en te vechten. Dat zag je overigens bij CoVoS ook. Ook zij vochten zich iedere keer weer terug.  Deze wedstrijd kon alle kanten op vallen. Gezien de stand op de ranglijst was winst voor ons het belangrijkste. Het toverwoord bij ons is toch rust en constantheid. Als het even niet loopt worden we wat onrustig in de verdediging. Daarnaast hebben we ook veel goede fases. Het is nu zaak die fases langer te laten duren."

De ploeg speelt volgende week zaterdag om 17.30 uur in Kampen tegen Zalsman Reflex.

(Foto's: De Zakenman)

snvv covos 3 2 15snvv covos 3 2 19snvv covos 3 2 22snvv covos 3 2 29snvv covos 3 2 32