snvv levos beker 3 1 36SINT NICOLAASGA – Ach, zaterdag werkte het, waarom nu niet opnieuw? Dit moeten de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 hebben gedacht. Net als in Zwolle startte het team ook in de bekerwedstrijd tegen Leevoc mat met als gevolg dat het de eerste set verloor. Anders dan zaterdag volgde de wederopstanding al in de tweede set en daarna klaarde de thuisploeg dit lastige karwei alsnog. SNVV won de wedstrijd met 3- 1   Setstanden 20- 25 25 – 19 25 – 18 en 25 - 16.

Het team van coach Ron Durge had er vertrouwen in na de winst van afgelopen zaterdag. Alleen Leevoc, hoewel niet op volle sterkte, is normaal gesproken toch een maatje groter dan de Zwolse tegenstander van afgelopen week. Dat wist het team nog. In de openingswedstrijd werd thuis nog met 1-3 verloren.

De gasten uit Leeuwarden waren naar Sint Nicolaasga gekomen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en misschien wel met de winst er van door te gaan. Zeker in de eerste set was dit duidelijk merkbaar. De thuisploeg speelde een tandje te laag, maar de gasten verdedigden echt elke bal. Omdat ook het Sint Nykster blok nog niet draaide liep de thuisploeg al snel een achterstand van 6 punten op. Langzaam werd die ingelopen, maar aan het einde waren het toch eigen foutjes die de ruime setwinst verklaarden.

Ongewijzigd startte de thuisploeg aan de tweede set. Eigenlijk het zelfde beeld. Toch, na twee time outs, begon het beter te lopen. Het vuur kwam meer in de acties. De opgelopen achterstand word goedgemaakt en het team ging uiteindelijk nog gemakkelijk naar de setwinst.

,,We wilden zo graag dat het leek alsof het verlammend werkte. Dan kan je als coach alleen maar blijven aangeven dat we eerst moeten gaan vechten en dat de rest dan van zelf komt. En halverwege de set lukte dit dan ook. De pass werd beter en de midaanvalsters werden bediend. Daardoor moest de tegenstander zich ook meer positioneren en kon het blok niet blind naar buiten gaan", legt Durge uit.

In de derde set startte SNVV ongewijzigd en bleek de diesel op gang. Halverwege kwamen Moniek Sikkes en Marion de Weerd in het veld. Het team bleef in de flow. In de nieuwe samenstelling werd de vierde set gestart. Het geloof was bij de tegenstander verdwenen. Halverwege kwam Frida Bouma nog in het veld voor de uitblinkende Janine van der Goot. Aan het einde van de set kwam de thuisploeg nog even onder druk te staan door de service van de gasten, maar de voorsprong was al te groot om echt in gevaar te komen.

,,Gelukkig gaven we een mooi einde aan de wedstrijd. Natuurlijk telt de winst, zeker in de beker, maar ik vind de manier waarop ook van belang. Zaterdag hebben we al weer een wedstrijd. Lekker om te zien dat de wissels het team niet in verlegenheid brachten en dat we gewoon doorgingen. Nu is het even genieten, maar dan meteen weer de focus op zaterdag als CoVoS op bezoek komt."

(Foto's: De Zakenman)

snvv levos beker 3 1 2snvv levos beker 3 1 25snvv levos beker 3 1 27snvv levos beker 3 1 34