Menu

zoeken

181112 Cold Race Langweer variantLANGWEER – Het zeilseizoen is afgelopen weekend met 48 wedstrijden, waarin 54 teams op de Langwarder Wielen de strijd met elkaar aangingen, afgesloten. De ‘Langweer Cold Race’ is daarmee een enorm succes geworden. ‘Zeg maar Groningen’, dat vorig jaar ook won, wist de titel te prolongeren.

Het zeilweekend begon met onstuimig, met het passeren van een stormfront. De wedstrijd werd uitgesteld. ,,Vlagen van zo’n windkracht 7 waren net iets teveel van het goede, maar gelukkig zakte de wind rond twee uur weer naar zeilbare omstandigheden. Aangezien de baan al helemaal klaar lag, kon er vrijwel direct gestart worden en hebben we er een mooie serie races uit weten te persen”, vertelt wedstrijdleider Alex Hoeve. Team Zeg maar Groningen wist meteen een belangrijke slag te slaan.

De vloot werd na de eerste racedag herverdeeld. De zondag leverde mooi zeilweer op. Het team Wapen van IJlst wist het Zeg maar Groningen nog erg lastig te maken. Toch gingen de bokaal met een minimaal verschil van drie punten naar Groningen. Stuurman Arthur Kluppel was erg tevreden. ,,Mooi dat we onze titel hebben weten te prolongeren, maar makkelijk ging het zeker niet.”

Initiatiefnemer en organisator Arjen Rahusen kijkt opnieuw tevreden terug op de derde editie van de Langweer Cold Race. “De opzet slaat duidelijk aan. Op het laatste moment hebben we zelfs moeten besluiten om naar twee wedstrijdbanen te gaan om zo de grote groep deelnemers op de wedstrijdbaan te kunnen managen, maar bij 54 teams moesten we dit jaar echt de lijn trekken. Gezien de animo voor dit evenement gaan we kijken waar we in 2019 de lat zullen gaan leggen maar bij 60 teams zitten wij op het maximum.” De eerste vijftien team hebben zich inmiddels al aangemeld.

(Foto's: Jasper van Staveren)

181112 Cold Race Langweer vloot

181112 Cold Race Langweer vloot



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!