Menu

zoeken

181112 SNVV volleybalZWOLLE – Na een matig begin wist SNVV afgelopen zaterdag in extremis de overwinning tegen Bas Autowas/Voorsterslag D1 binnen te slepen. Na een matige start pakten de Sint Nykster dames, na het verlies tegen Bolsward (0-4) van een week eerder, dit keer wel de winst.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, maar de dames uit Zwolle werden sterker en pakten met een redelijk marge de eerste set. In de tweede set konden de Sint Nyksters niet uit een ander vaatje tappen. De thuisploeg kon haar spel rustig spelen. Coach Ron Durge gaf achteraf aan dat hij momenten van onmacht voelde. Ook door het wisselen van spelers wist hij niet een ommekeer te bewerkstelligen.

Dat de Sint Nyksters niet kansloos waren bleek meteen in de derde set. SNVV greep de strohalm en won overtuigend met 7-25. Vervolgens nam de teruggekeerde Aurelia de Jong, die de grieperige Annemieke Nota verving, met rakee klappen en goede verdedigende acties het team bij de hand. SNVV trok de vierde set over de streep en kreeg daarmee meteen uitzicht op meer.

De dames namen in de beslissende set meteen een voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. ,,Het zou zuur zijn als we na zo’n comeback toch nog zouden verliezen. We moeten wel in ons achterhoofd houden dat onze matte start ons ook punten heeft gekost. Maar nu genieten en ons opmaken voor een mooie week”, gaf een opgeluchte Durge aan.

Aankomende donderdag staat in de eigen Doniahal het bekertreffen tegen Leevoc op het programma (20.30 uur). Zaterdag om 17.00 uur komt CoVos op bezoek.

(Foto's: Marieke van der Werf)

181112 SNVV volleybal variant



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!