renado heerenveen 0 3 15SINT NICOLAASGA – Lange tijd ging het beker duel van Renado tegen vv Heerenveen gelijk op. Zestig minuten hielden de Sint Nyksters  goed stand maar in het laatste kwartier was het Heerenveen die het klasse verschil  met drie doelpunten wist uit te drukken.

Renado had in de eerste helft verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Met Arjen Postma  in het centrum van de verdediging  hield Renado goed stand en gaven Heerenveen weinig ruimte voor de aanval. De Sint Nyksters kregen  met een aantal snelle uitvallen zelf goede kansen  op een voorsprong.   De 0 – 0 ruststand was dan ook een prima teamprestatie van Renado.

In de tweede helft werd het verschil tussen de derde en eerste klasse langzaam duidelijk. Renado werd meer in de verdediging gedrukt en  kreeg het moeilijk.. Het duurde tot de diep in de tweede helft dat Heerenveen de 0-1 wist te scoren. Heerenveen besliste in twee minuten de wedstrijd door nogmaals twee keer de bal achter doelman Brûn Bergsma te schieten.

(foto's: De zakenman)

renado heerenveen 0 3 17renado heerenveen 0 3 21renado heerenveen 0 3 41renado heerenveen 0 3 51renado heerenveen 0 3 52