Menu

dwingelo renado 2 0 19DWINGELOO – Renado is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper Dwingeloo. Lange tijd waren de Sint Nyksters zeker gelijkwaardig maar twee ongelukkige momenten beslisten de wedstrijd in het voordeel van Dwingeloo.

In de eerste helft had Renado zeker een aantal kansen om op voorsprong te komen. De Drentse club beschikt echter over een solide verdediging, die nog maar twee keer in de zeven gespeelde duels is gepasseerd. Het was Arjen Postma, die in de 22ste minuut zijn inzet in het zijnet zag gaan. Op dat moment was een voorsprong zeker niet onverdiend. Reggy Meurs kreeg al vroeg in de wedstrijd last van zijn hamstring en werd vervangen door Rudi Postma, die op zijn beurt terugkeert van een spierblessure. In de 36ste minuut was het Dwingeloo dat een enorme kans kreeg, maar via de paal kon keeper Brún Bergsma de bal net voor de lijn pakken. Het bleek een voorbode te zijn, want in de 45ste minuut wees de scheidsrechter, gemakkelijk naar de strip toen Arjen Postma de bal randje zestien van zijn voet zag springen en zijn hand beroerde. De strafschop ging onder Brún Bergsma door in het net.

In de tweede helft bleef Renado aanvallend spelen. De Sint Nyksters waren echter te gehaast, waardoor de koploper het eigenlijk niet echt moeilijk kreeg. De beslissende eindpass werd niet gegeven. Vervolgens was het Dwingeloo dat uiterst effectief was en in de 69ste minuut een onoplettendheid in de Renado-defensie genadeloos wist af te straffen. In het slotoffensief van Renado werd Arjen Postma in het vijandelijk strafschopgebied onderuit gelopen  De scheidsrechter liet nu echter doorspelen.

Komende vrijdagavond speelt Renado het bekerduel tegen v.v. Heerenveen. In onderling overleg wordt de wedstrijd in Sint Nyk gespeeld. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Het eerstvolgende competitieduel is op 18 november waar middenmotor Trinitas de tegenstander is.   

(Foto's: De Zakenman)

dwingelo renado 2 0 10dwingelo renado 2 0 27dwingelo renado 2 0 30dwingelo renado 2 0 36dwingelo renado 2 0 42dwingelo renado 2 0 43Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!