Menu

snvv bolsward 0 4 1SINT NICOLAASGA – Na de vakantiestop mochten de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 weer aantreden in de competitie. De tegenstander Bolsward is een oude bekende. Dat team was vorig jaar namelijk de kampioen in de promotieklasse, waar SNVV uiteindelijk ook promotie in afdwong. Vrijdagavond gingen de Sint Nykster dames genadeloos hard onderuit. Het werd 0-4 voor Bolsward, met de setstanden 20-25, 20-25, 18-25, 16-25

Bolsward is aanmerkelijk beter aan de competitie begonnen dan SNVV, maar de winst in de vorige wedstrijd deed de thuisploeg met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken. Met de debuterende Marit Tromp in de gelederen begon de thuisploeg ook goed aan het treffen. Een goede serviceserie van Moniek Sikkes bracht de druk bij Bolsward (6-1). SNVV bleef met vertrouwen spelen, maar Bolsward liet zien zich niet druk te maken om een snelle achterstand. Langzaam vochten de gasten zich terug en bij 13-13 denderde de ploeg verder. Waar de Sint Nykster dames ook het geluk even niet mee hadden (onder andere enkele schitterende klappen van Aurelia de Jong vielen net uit), viel het kwartje aan de kant van Bolsward wel goed. Dit resulteerde in het eerste verlies. Annemiek Nota en Marion de Weerd vielen goed in, maar konden het tij niet keren.

Onveranderd startte de thuisploeg en eigenlijk gaf deze set hetzelfde beeld. Weer was het Bolsward dat aan het langste end trok. ,,Het gaat mij te ver om het alleen op geluk te gooien. Als je met lef speelt en wat risico neemt, dwing je het ook af. In onze goede fases zie je dat ook terug. Een mindere set up met lef slaan en je krijgt bijvoorbeeld een netrandje wel mee. Dat geldt ook voor servicedruk. Bolsward bleef deze houden, terwijl je bij ons zag dat die afnam", stelde coach Ron Durge na afloop.

In de derde set mochten Marion de Weerd en Annemiek Nota beginnen. En opnieuw kende SNVV een goede start. In deze fases liet de ploeg zien op dit niveau mee te kunnen, alleen weer was het halverwege even over, waardoor Bolsward langszij kwam en doorsprintte naar de setwinst. De vierde set begon de thuisploeg met het idee om te vechten voor het laatste puntje, maar het geloof was snel verdwenen. Bolsward pakte de volle winst en liet de thuisploeg met de rode lantaarn achter.

,,De eerste drie sets geven genoeg houvast om verder te bouwen. De laatste moeten we snel vergeten", vertelt Durge strijdvaardig, ,,Het is puur een kwestie van vertrouwen. Je ziet het aan Bolsward, dat gewoon een goede ploeg heeft. Zij blijven vertrouwen op hun eigen kunnen en kracht. Ook als het even niet loopt, blijven rustig en vechten zich in de wedstrijd. We zijn maar vijf wedstrijden ver en we hebben nu het team rond zoals we de competitie gaan verder spelen. Dus het kan, nee het gaat alleen maar beter worden. En die rode lantaarn? Ik vind hem mooi hoor, maar volgende week gun ik hem aan een ander."

En de eerste kans doet zich volgende week al voor. Zaterdag 10 november om 16 uur speelt SNVV bij Bas Autowas D1 in Zwolle.

(Foto's: De Zakenman)

snvv bolsward 0 4 7snvv bolsward 0 4 24snvv bolsward 0 4 46snvv bolsward 0 4 94Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!