langweer deineum 1 1 141LANGWEER -  Langweer en Deinum hebben in de topper van de 5e klasse de punten eerlijk verdeeld . Het werd op het sportpark it Tsjillân  in Langweer een 1 – 1 gelijkspel. Uitblinker bij Langweer was doelman Eric Elzinga die met enkele prachtige  reddingen een groot aandeel had in het gelijke spel van de Langweerder.

Na de moeizame overwinning van 0-1 op Blauwhuis kon Langweer zich zondag opmaken  voor de wedstrijd  tegen Deinum SF een ploeg dat ook vorig jaar meestreed  in de kop van de vijfde klasse.  In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Langweer doelman Eric Elzinga moest al vroeg al zijn talenten laten zien om niet op achterstand te komen. Langweer  bleef zoekend naar de openingen wat slaagde na ruim dertig minuten toen een afgeslagen bal van Edwin Drost door Aurelius Faber met een prachtige boogbal  in het doel werd gewerkt. Deinum bleef de beter voetballende ploeg maar strandde keer op keer op de Langweer doelman.

Ook in het begin van de tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Langweer de 1- 0 voorsprong prima vasthield en zelf nog kansen kreeg om de voorsprong te verdubbelen. In de 84ste minuut moest Langweer toch de gelijkmaker incasseren  toen Deinum die de terug springende bal keihard verzilverde.  In de slot minuten was het Aurelius Faber die  nog een grote kans kreeg maar miste.

Komende week de wedstrijd tegen hekkensluiter Wispolia  ( Foto's: De Zakenman)

langweer deineum 1 1 16langweer deineum 1 1 81langweer deineum 1 1 105langweer deineum 1 1 137