vvi tonego 4 1 17IDSKENHUIZEN  -  Met twee doelpunten , waarvan de eerste al na 10 seconden, had  Johannes Lindeboom een groot aandeel in de overwinning op Tonego De ploeg van trainer Dick Schuurman had één helft nodig om de ploeg uit de Noord oostpolder  een nederlaag te bezorgen  Met 4-0 werd de eerste helft afgesloten diep in de tweede helft bracht  Tonego de eindstand op 4-1

VVI begon wel heel voortvarend  al na 10 seconden was het Johannes Lindeboom die  scoorde. Nog nooit eerder is er zo snel gescoord op het sportpark de Stripe. Geschrokken door het snelle doelpunt trok Tonego in de aanval  en was zeker de eerste twintig minuten zeker niet minder dan VVI. VVI had alle geluk dat de paal de gelijkmaker in de weg stond.  In de 25ste minuut werd de sterk spelende Johannes Lindeboom  in het strafschopgebied onderuit gehaald en  Tjisse Tjerkstra stuurde de doelman naar  de verkeerde hoek en scoorde de 2 -0.  Na een misser van de Tonego doelman reageerde Johannes Lindboom alert en scoorde de 3 -0 voor de Idskenhuisters. Slecht een vijtal minuten was het weer raak Daniel Kleiterp werd perfect vrijgespeeld die met een prima schot de 4 – 0  maakte.

In de tweede helft werd van  het allemaal iets minder. Tonego geloofde niet in een stunt en VVI speelde in een versnelling lager. De enkele kans die Tonego kreeg stond VVI keeper Marnix Zandstra in de weg en aan VVI zijde waren er een aantal kansen voor Wesley Kool maar deze gingen over of naast.  Vlak voor tijd kreeg VVI nieuweling Nduwumuremyk Shabani onder luid gejuich van alles wat VVI was nog enkel speelminuten. In de slotminuten profiteerde de ploeg uit Luttelgeest nog van een slordigheid in de VVI defensie en scoorde zo de eindstand op  de 4 – 1.

De Idskenhuisters staan met deze overwinning in de kop van de tweede klasse  slechts met één punt  minder dan koploper Leeuwarder Zwaluwen. Komende week treft de ploeg van Dick Schuurman de op nummer 12 staande Sc Veenwouden